Κωνσταντίνος Ξιφαράς: Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΔΕΠΑ εμπορίας κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, από το βήμα του 4ου Athens Investment Forum, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εταιρεία είναι σήμερα σε θέση να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, στηρίζοντας την κοινωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΔΕΠΑ εμπορίας κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, από το βήμα του 4ου Athens Investment Forum, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εταιρεία είναι σήμερα σε θέση να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, στηρίζοντας την κοινωνία. Παρά την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση μπόρεσε να επωμιστεί το οικονομικό βάρος μιας έκπτωσης τάξεως 15% προς τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Ο κ. Ξιφαράς τόνισε πως η εταιρεία είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις, χάρη στον στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθεί από το 2019. «Η εκτίμηση που επικρατεί είναι ότι οι τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα υποχωρήσουν σημαντικά την άνοιξη του 2022. Παρότι, όπως φαίνεται, πρόκειται για μια παροδική κρίση, οι επιπτώσεις της σήμερα είναι εμφανείς. Οπότε, η ανάγκη να δοθούν λύσεις καθίσταται επιτακτική και η ΔΕΠΑ Εμπορίας, χάρη στις καίριες κινήσεις, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει υιοθετήσει από το 2019, ήταν σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, τόνισε ότι «Οι υποδομές φυσικού αερίου, στις οποίες επενδύουμε, θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στον δρόμο προς την απανθρακοποίηση, καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν αργότερα και για νέες μορφές ενέργειας, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr