Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, την αισχροκέρδεια και άλλα θέματα μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, την αισχροκέρδεια και άλλα θέματα μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. “Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τσακώνονται, αφού όταν πρόκειται να μοιράσουν καρέκλες συνεννοούνται και ψηφίζουν μαζί, όπως έκαναν και πρόσφατα με τις θέσεις του ΑΣΕΠ. Εμείς προτείναμε μια διαδικασία μέσω open.gov για την πλήρωση των θέσεων και δεν τη δέχτηκαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι καμία εφημερίδα δεν αναφέρθηκε σε αυτό το μοίρασμα των θέσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, γιατί τις μισές τις ελέγχει ο ένας και τις άλλες μισές ο άλλος” σημείωσε.

Για τις παρακολουθήσεις

“Από όλη τη συζήτηση χθες αυτό που κατάλαβα είναι ότι για την παρακολούθησή του μάλλον φταίει ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης. Τόσο παράλογα έχουν γίνει όλα στη διερεύνηση και τη συζήτηση αυτής της υπόθεσης. Επίσης ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί παραιτήθηκαν ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Κοντολέων, αφού δεν φταίνε σε τίποτα. Ή είναι πράκτορες του κ. Ανδρουλάκη ή πρέπει να επιστρέψουν πίσω στις θέσεις τους” υπογράμμισε.

Για την αισχροκέρδεια

“Βεβαίως υπάρχει μια παγκόσμια κρίση και ο πόλεμος την επηρέασε. Όμως οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έχουν ξεκινήσει πολύ πριν το ξέσπασμα του πολέμου. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί και οι αναλυτές. Για την αντιμετώπιση των αυξήσεων είχε προταθεί η εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που, μεταξύ άλλων, πρότεινε το πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας. Την πρόταση, δηλαδή, που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Πώς θα βοηθούσε αυτό: το χρηματιστήριο ενέργειας που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποίησε η ΝΔ όριζε τη μέση τιμή για τον καταναλωτή με βάση τη μέση τιμή του φυσικού αερίου. Όμως, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι προχθές η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξασφαλίσαμε ενεργειακή επάρκεια αποκλειστικά μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για πέντε ώρες. Επομένως, όταν πληρώνουμε λογαριασμούς, δεν πληρώνουμε μόνο ρεύμα από φυσικό αέριο, περιλαμβάνονται υδροηλεκτρικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λιγνίτης. Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και αυτή όρισαν την τιμή του ρεύματος βάσει της τιμής του φυσικού αερίου, μια κίνηση που μας έχει εγκλωβίσει στις αυξήσεις. Μόνο το πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας θα μπορούσε να αναστείλει την εκτόξευση των τιμών. Αν εφαρμόζαμε το πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, θα ορίζαμε μια μέση τιμή που θα εμπόδιζε την αισχροκέρδεια των πέντε μεγάλων ηλεκτροπαραγωγών στη χώρα” τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr