Η Κομισιόν ξεκίνησε από πολύ νωρίς την προσπάθεια της παραγωγής εμβολίων. Μάλιστα κατάφερε να εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα εμβολίων. Φυσικά από την πρώτη στιγμή συγχρόνως προσπαθούσε να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίων.

Σταδιακά κατάφερε να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Το νέο αυτό έρχεται να ανακοινώσει από την Ισπανία ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν. Την ίδια ώρα ήδη έτοιμη είναι και η επόμενη μέρα με το πιστοποιητικό εμβολίου.

Κομισιόν: Μέχρι τα μέσα Ιουλίου η ανοσία της αγέλης

Σύμφωνα με τον Μπρετόν, 52 εργοστάσια σε όλη την ήπειρο θα μετάσχουν στην παραγωγή των εμβολίων. Ο Μπρετόν δήλωσε επίσης πως η Ευρώπη αναμένεται να έχει εμβολιάσει το καλοκαίρι, πιθανόν γύρω στα μέσα Ιουλίου, αρκετούς ανθρώπους για να επιτευχθεί ένα επίπεδο «συλλογικής ανοσίας».

Μέχρι το τέλος της χρονιάς η Ευρώπη αναμένεται ότι θα έχει την ικανότητα να παράγει από δύο έως τρία δισεκατομμύρια δόσεις, δήλωσε ο επίτροπος από το εργοστάσιο στη Βαρκελώνη της φαρμακευτικής εταιρείας Reig Jofre, η οποία θα παράγει το εμβόλιο της Johnson & Johnson εναντίον του κορωνοϊού κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο.

Κομισιόν: Το πιστοποιητικό εμβολιασμών

Οι εμβολιασμοί προχωρούν και ήδη η Κομισιόν προχώρησε στην επόμενη μέρα προτείνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε τις προτάσεις της για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει την υγειονομική κατάσταση των Ευρωπαίων πολιτών. To μέτρο αυτό βοηθάει έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορέσουν και πάλι να απολαύσουν το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας τους εντός της ΕΕ. Μία Ένωση όμως που έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα των κυβερνήσεων των κρατών – μελών λόγω της πανδημίας.

Το πιστοποιητικό αυτό δεν θα υποχρεώνει τους Ευρωπαίους πολίτες να εμβολιαστούν. Αλλά θα καθιερώσει την υποχρέωση πιστοποίησης της υγειονομικής τους κατάστασης. Θα αναφέρει εάν κάποιος πολίτης έχει εμβολιαστεί κατά του ιού ή όχι. Εάν έχει υποβληθεί σε αρνητικό μοριακό τεστ ή αν έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Θα είναι σε ψηφιακή και σε έντυπη έκδοση, θα έχει διαλειτουργικό γραμμωτό κώδικα. Ενώ θα είναι δίγλωσσο προκειμένου να έχει την επίσημη γλώσσα του κράτους και τα αγγλικά.

Κομισιόν

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr