Ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους θα είναι φέτος το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ.

Σύμφωνα με το insider, το φετινό πρόγραμμα θα αφορά 300.000 voucher διακοπών, ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων θα «τρέξουν» -με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις- μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες , ενώ η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:
– των νήσων Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις.
– της νήσου Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται:

εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,
ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,
άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών (3) μηνών.
Υπενθυμίζεται πως το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του προηγούμενου του έτους υλοποίησης του προγράμματος, φορολογικού έτους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000,00€.

Για τους μακροχρόνια άνεργους το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια της υπουργικής απόφασης περί χορήγησης επιδόματος θέρμανσης.

Τα κριτήρια μοριοδότησης και ο αριθμός μορίων ανά κριτήριο έχουν ως εξής:
– Ιδιότητα ΑμεΑ σε ποσοστό 50% και άνω: 50 μόρια
– Ιδιότητα μονογονέα: 10 μόρια
– Αριθμός ανηλίκων τέκνων (ηλικίας έως 18 ετών): 15 μόρια για κάθε τέκνο
– Ύψος ετήσιου συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικού και τεκμαρτού, του προηγούμενου του έτους υλοποίησης του προγράμματος φορολογικού έτους – ή του αμέσως προηγούμενου αυτού φορολογικού έτους στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ακόμη η σχετική φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από την ΑΑΔΕ προθεσμίες -, ως εξής:

έως 10.000,99: 30 μόρια,
από 10.001,00 έως 20.000,99€ : 20 μόρια,
από 20.001,00 έως 30.000,00: 10 μόρια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr