Αρχές Ιουνίου αναμένεται να “τρέξει” το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2023 με το οποίο οι ωφελούμενοι θα λάβουν voucher για δωρεάν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι. Επίσης, οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Η επιδότηση

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος η επιδότηση ήταν στα 150 ευρώ  ανά δικαιούχο και  200 ευρώ  για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω. Επίσης επισημαίνεται πως στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος:

  • Η επιδότηση καταβάλλονταν από την ΔΥΠΑ και ενσωματώνονταν στην Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού
  • Οι δικαιούχοι όφειλαν να καταβάλουν στους παρόχους ποσό ιδιωτικής συμμετοχής το οποίο συμφωνούνταν με τον πάροχο.
  • Οι δικαιούχοι που επέλεγαν για τις διακοπές τους καταλύματα στις νήσους Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω ή στον νομό Έβρου και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας δεν υποχρεούνται να καταβάλουν ποσό ιδιωτικής συμμετοχής.

Σημείωση: Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022»  κάλυπτε αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής και όχι  τοπικές μετακινήσεις και δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ποιοι χάνουν το voucher

Δεν θεωρούνται ωφελούμενοι του  προγράμματος :

  • Οι επιλεγέντες δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι
  • Οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 3 της παρούσας.

Πηγή: pagenews.gr