Κοινωνικό μέρισμα: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 900 ευρώ θα λάβουν το Δεκέμβριο περίπου 200.000 νοικοκυριά για  το κοινωνικό μέρισμα.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 900 ευρώ θα λάβουν το Δεκέμβριο περίπου 200.000 νοικοκυριά για το κοινωνικό μέρισμα. Αφορά τους δικαιούχους του ΚΕΑ, δηλαδή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

Τι θα λάβουν οι δικαιούχοι

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ
  • Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ
  • Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.
  • Ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

Θα δοθεί και σε άλλες κοινωνικές ομάδες το κοινωνικό μέρισμα;

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή Ώρα Οικονομίας στο pagenews.gr ερωτηθείς αν θα δοθεί κάποια στήριξη σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους απάντησε: “Όσο θα πρέπει να ενισχύουμε την κοινωνία με μέτρα για να αντιμετωπίσουμε κρίσεις, τόσο περιορίζονται οι δυνατότητες για να κάνουμε οτιδήποτε πρόσθετο, πέραν της Θεσσαλονίκης, Πάλι συνεπώς όπως με τον ΕΝΦΙΑ θα επαναλάβω ότι είπαμε στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλονίκη δεν είπαμε για κοινωνικό μέρισμα είπαμε για διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τον Δεκέμβριο για τους κατόχους αυτού. Δηλαδή αυτούς που είναι δέκτες του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Αυτοί συνεπώς οι πολίτες θα δουν διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Δεν μπορώ να σας προσθέσω οτιδήποτε άλλο εφ’όσον δεν γνωρίζουμε τις εξελίξεις στο πεδίο το οποίο σχετίζεται με την ενεργειακή κρίση”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr