Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί συμπολίτες επέλεγαν να πραγματοποιήσουν το ρεβεγιόν τους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου. Στην εποχή του κορωνοϊού κάτι τέτοιο φάνταζε δύσκολο. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως έγινε γνωστό τα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα πρέπει να μείνουν κλειστά ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η κυβέρνηση πίστευε πως αν έμεναν ανοιχτά τότε υπήρχε σοβαρός κίνδυνος συνωστισμού.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου ξεκαθαρίζεται ότι οι κουζίνες θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά, αλλά θα εξυπηρετούν μόνο αυτούς που διαμένουν στα ξενοδοχεία και μόνο στα δωμάτια τους μέσω room service. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημερώνει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό, ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν. Θα επιτρέπεται μόνον στους διαμένοντες η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service). Εντός των προσεχών ημερών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Έντονες αντιδράσεις από τους ξενοδόχους

Η συγκεκριμένη απόφαση έφερε και την έντονη αντίδραση των ξενοδόχων. Με μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρουν ότι δεν γίνεται να είναι κλειστά τα εστιατόριά τους όσο θα διαμένουν σε αυτά πελάτες. » Οι επιχειρήσεις μας, από την αρχή της πανδημίας, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για αυτές και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους.

Η επιβράβευση – «τιμωρία» για την ανωτέρω προσπάθεια μας ήταν, εν μέσω lockdown, να παραμείνουν τα ξενοδοχεία μας ανοικτά – κλειστά στην ουσία, χωρίς έσοδα και εκτός των πρόσθετων μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε διότι οι επιχειρήσεις μας ίσως να έχουν πελάτες – διαμένοντες, επειδή δεν έχουν διακόψει μόνες τους τη λειτουργία τους!!

Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλους τους «δημόσιους κατήγορους» μας ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα ΜΟΝΟ για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν. Αφού κατάφεραν να το πράξουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, ασφαλώς και μπορούν να το πράξουν και τώρα που είναι σχεδόν άδεια.

Και τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά, πρέπει να εξυπηρετηθούν. Καλούμε τέλος τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες «μόνο για ύπνο», διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! Πάντως ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες, δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr