Αρχική Ελλάδα Κιβωτός του Κόσμου: Νέος οικονομικός έλεγχος και σε 15 τουλάχιστον στελέχη

Κιβωτός του Κόσμου: Νέος οικονομικός έλεγχος και σε 15 τουλάχιστον στελέχη

36
0

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης για την Κιβωτό του Κόσμου ενώ σε εξέλιξη είναι και ο οικονομικός έλεγχος των δομών. Στο μικροσκόπιο των ελέγχων, εκτός από το επίσημο ταμείο της οργάνωσης, βρίσκονται και τουλάχιστον 15 στελέχη της.

Την ίδια ώρα, νέες συγκλονιστικές καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου έφερε στο φως η τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Δύο γονείς, τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνταν  στη δομή της Κιβωτού,  στο Βόλο, καταγγέλλουν στον ΣΚΑΙ πως τα ίχνη των παιδιών τους έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, μία μητέρα, καταγγέλλει πως, όταν το παιδί της, της ζήτησε βοήθεια επειδή – όπως της είπε – στη δομή οι παιδαγωγοί το κακοποιούσαν., ξαφνικά η επικοινωνία μαζί του χάθηκε και από τότε δεν έχει καταφέρει να του ξαναμιλήσει.

Ένας πατέρας, τα δύο παιδιά του οποίου φιλοξενούνται στη δομή του Βόλου, κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ ότι έχει να μάθει νέα τους εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις, όταν οι γονείς επέμειναν, η δομή σταμάτησε να απαντά στο τηλέφωνο. “Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου  καθώς οι καταγγελίες ήταν πάρα πολύ σοβαρές” τόνισε στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Γιώργος Σταμάτης.  Πρόσθεσε πως θα εξεταστούν όλα τα θέματα και που κατέληγαν τα χρήματα που βγαίνουν στο φως, τα οποία τελικά δεν πήγαιναν προς όφελος των παιδιών.

Πηγή: pagenews.gr