«Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί»

Πρώην φιλοξενούμενη της “Κιβωτού του Κόσμου“, η 20χρονη -σήμερα- Ευγενία, μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για όσα έζησε στις δομές των Ιωαννίνων και της Χίου, αλλά και την απόφαση των ιθυνόντων να τη διώξουν μόλις ενηλικιώθηκε, επειδή έκανε άμβλωση.

Ήταν 17 χρονών όταν ακόμη φιλοξενούταν σε μία από τις δομές της «Κιβωτού», έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κάνει άμβλωση. «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν… Το πάλεψα μόνη μου» αποκαλύπτει η πρώην τρόφιμος.

Όπως αναφέρει, της εξηγούσαν πως πρόκειται για “κακιά πράξη” και δεν το δέχονταν. «Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”, εγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» προσθέτει.

Όταν έγινε 18 ετών, δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό -όπως συνήθιζαν να δίνουν σε όσους έφευγαν- και την άφησαν στο δρόμο αβοήθητη.

«Θυμάμαι πως είχα τσακωθεί με μία κοπέλα, είχαμε πιαστεί στα χέρια και ένας παιδαγωγός με είχε αρπάξει από τα μαλλιά και με είχε βάλει στην τουαλέτα και με κοπανούσε στο καπάκι της τουαλέτας και εγώ επειδή ήμουν νευρική τον χτύπαγα, τσίριζα, φώναζα “βοήθεια”. Μία άλλη παιδαγωγός ύστερα με πήρε με το αμάξι της μία βόλτα να με ηρεμήσει και όταν γυρίσαμε η υπεύθυνη της δομής την απέλυσε».

«Την ημέρα της ενηλικίωσής μου, όταν γύρισα στη δομή, έβγαλαν έξω τις βαλίτσες και μου είπαν “χρόνια πολλά, να φύγεις τώρα”» αναφέρει.

Πηγή: pagenews.gr