Θετικά διάκειται το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στη μετεγκατάσταση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (τέως ΠΥΡΚΑΛ) από τον Υμηττό και την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο για τη δημιουργία πάρκου και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, κάτι που που εξήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός.

ΚΙΝΑΛ: Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

«Λέμε ναι στη μετεγκατάσταση, αλλά όχι σε κλείσιμο ή δραστική υποβάθμιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας»αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, στην οποία σημειώνεται πως το είχε από χρόνια προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση επειδή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «χωρίς καμία διαβούλευση -όπως συνηθίζει- προχώρησε σήμερα σε εξαγγελίες, χωρίς όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον των ΕΑΣ».

ΚΙΝΑΛ

«Σε μια εποχή που οι ανάγκες της εθνικής άμυνας αυξάνονται, και υπάρχουν πολλά συμβόλαια για τα ΕΑΣ, είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να μην έχει σχέδιο για την αναβάθμιση τους. Πόσο μάλλον όταν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης προσφέρουν την ευκαιρία για μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία. Επιτέλους, ας μην αγοράζουμε τα πάντα από το εξωτερικό, χάνοντας πόρους και θέσεις εργασίας», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής και δεσμεύεται να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή.

Τι είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή ομιλία του στις στις εγκαταστάσεις της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ ανέφερε: «Είναι μια σπουδαία ημέρα για τον δήμο Υμηττού – Δάφνης καθώς ανακοινώνουμε την έναρξη ενός εξαιρετικά φιλόδοξου σχεδίου αστικής ανάπλασης. Ενός σχεδίου τόσο προφανούς που το μόνο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι γιατί δεν το σκέφτηκε κάποιος νωρίτερα».

«Είναι ένας χώρος 170 στρεμμάτων στο κέντρο του δήμου, περίκλειστος στον οποίο σήμερα απασχολούνται λίγο παραπάνω από 300 άτομα. Μια βιομηχανική παραγωγή η οποία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εντός αστικού ιστού. Και ταυτόχρονα μια δημόσια διοίκηση η οποία εξακολουθεί να καταλαμβάνει δεκάδες νοικιασμένα κτήρια για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στο κέντρο της Αθήνας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Προσφέρεται λοιπόν στην λογική της δημιουργίας αυτού του νέου κυβερνητικού πάρκου μια μοναδική ευκαιρία, μιας σημαντικής αστικής ανάπλασης η οποία από τη μία θα αλλάξει ουσιαστικά την όψη της πόλης και από την άλλη θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες να λειτουργήσει καλύτερα η δημόσια διοίκηση, σε καινούργια κτήρια φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο φιλικά στους εργαζόμενους». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση προβλέπει τη δημιουργία ενός καινούργιου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης. «Μας δίνεται η δυνατότητα να αποδώσουμε 120 στρέμματα, 80 στρέμματα σε πάρκα και 40 στρέμματα σε κοινόχρηστους χώρους στους πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού» είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr