Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα που κατάφερε να περιορίσει σχεδόν απόλυτα τη διασπορά του ιού. Μετά τα πολύ αυστηρά μέτρα στη Γουχάν, που επιβλήθηκαν πριν από ένα χρόνο, ακολουθεί αυστηρά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό τεστ. Επειδή ο ιός ωστόσο δεν έχει εξαφανιστεί και απειλεί κάθε φορά με την εξάπλωσή του, οι αρχές επαγρυπνούν και επιβάλλουν γρήγορα σκληρά μέτρα.

Έτσι σε σκληρό  lockdown έχουν τεθεί δύο πόλεις κοντά στο Πεκίνο (στις Σιτζιατσουάνγκ και Σινγκτάι) με τις αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να «σφραγίσουν» τα πάντα. Χιλιάδες πολίτες υποβάλλονται σε rapid tests, ενώ όλες οι συγκοινωνίες έχουν σταματήσει εμποδίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να φύγουν.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται στο βίντεο, ο μαζικός έλεγχος των πολιτών με rapid test γίνεται στους δρόμους, ενώ από αυτό δεν εξαιρούνται ούτε τα παιδιά.

Τα σχολεία έκλεισαν και έπαυσε η λειτουργία των αυτοκινητόδρομων, του αεροδρομίου, των τρένων και των υπεραστικών λεωφορείων που συνδέουν τις δύο αυτές πόλεις με τον υπόλοιπο κόσμο στη Χεμπέι, την επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο. Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για το πώς έγινε διασπορά του ιού στην κοινότητα μετά από τόσο καιρό.

Υπενθυμίζεται πως την εβδομάδα που πέρασε, η Χεμπέι γνωστοποίησε 310 κρούσματα, τα 183 από τα οποία αφορούσαν ασυμπτωματικούς.

Η Κίνα αριθμεί πλέον 87.000 κρούσματα του νέου κοροναϊού εδώ και έναν χρόνο, με τον αριθμό αυτόν να μην έχει καμία σχέση με τους πολύ βαρύτερους απολογισμούς που ανακοινώνουν δυτικές χώρες.

Χτες ανακοινώθηκε ότι το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 72 κρούσματα στην Χεμπέι. Σύμφωνα με τις κινέζικες αρχές θα υποβληθούν σε εξέταση για τον νέο κοροναϊό όλοι οι κάτοικοι των δύο αυτών πόλεων και ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 7 εκατομμύρια από αυτούς, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες αρχές.

Δείτε το βίντεο με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην Κίνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ιός στην αρχή της εξάπλωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr