Κίνα: Η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει στην ασιατική χώρα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει σε αυξημένα επίπεδα.

Το υπουργείο Υγείας στην Κίνα ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 75 κρούσματα του SARS-CoV-2, από 55 την προηγουμένη, με περιπτώσεις μετάδοσης στην κοινότητα να εντοπίζονται σε οκτώ επαρχίες.

Κίνα: Η κατάσταση στην χώρα

Το κύμα μολύνσεων αυτό αποδίδεται σε ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα και μοιάζει να γίνεται ολοένα σοβαρότερο, έπειτα από μήνες με ελάχιστα ως καθόλου κρούσματα που αποδίδονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Κίνα

Η ανατολική επαρχία Τζιανγκσού κατέγραψε 30 κρούσματα, έναντι 19 μία ημέρα νωρίτερα, ενώ το Σάββατο η εστία στη Ναντζίνγκ, την πρωτεύουσά της, έφθασε τα 184 κρούσματα συνολικά.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή πως οι πρώτοι που μολύνθηκαν στη Ναντζίνγκ ήταν εργαζόμενοι στο διεθνές αεροδρόμιο, που καθάρισαν αεροσκάφος που εκτέλεσε πτήση από τη Ρωσία μεταφέροντας επιβάτη που είχε μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Στη Χενάν αναφέρθηκαν ακόμη 12 κρούσματα. Στην πόλη Τσεντσόου, που επλήγη πρόσφατα από καταστροφικές πλημμύρες, καταγράφηκαν 11 μολύνσεις και 16 ασυμπτωματικά κρούσματα – τα οποία το υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα.

Σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της Κίνας εντοπίστηκαν 22 μολυσμένοι ταξιδιώτες, από 25 την προηγουμένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr