“Η Αθήνα η οποία δοκιμάστηκε πολύ τα τελευταία χρόνια και μέσα σε ένα ευμετάβλητο παγκόσμιο περιβάλλον, δείχνει τη δυναμική”, ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας

“Η Αθήνα η οποία δοκιμάστηκε πολύ τα τελευταία χρόνια και μέσα σε ένα ευμετάβλητο παγκόσμιο περιβάλλον, δείχνει τη δυναμική της και μια βόλτα στο κέντρο, στο εμπορικό τρίγωνο, αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι οι επισκέπτες επέστρεψαν”, είπε στον RealFm 97,8 σε συνέντευξη του σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικιλιας, επισημαίνοντας ότι σε αυτήν την ανάκαμψη σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι “πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε την τουριστική σεζόν νωρίτερα από ποτέ”.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “η έναρξη των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ στις 7 Μαρτίου, η αύξηση της κρουαζιέρας, με τον Πειραιά ως homeport φέρνει τους επιβάτες στην Αθήνα, και συντελεί στο να αυξηθούν οι τουριστικές ροές δημιουργώντας έσοδα για την οικονομία της πόλης”.

κικίλιας

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως η γερμανική Condor, σήμερα 18 Απριλίου εγκαινίασε τις πτήσεις, από Ντίσελντορφ και Λειψία, μετά από σχεδόν 20 χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι “η απόφαση της Condor να επιλέξει το αεροδρόμιο της Αθήνας αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική πρωτεύουσα ως προορισμό, αλλά και στη δυναμική που αναπτύσσει η γερμανική αγορά”.

Παράλληλα σημείωσε ότι αντίστοιχη εικόνα αυξημένης τουριστικής κίνησης, αποτυπώνεται και στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσμα και της πετυχημένης καμπάνιας #greekend που έγινε από το υπουργείο τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας επίσης δήλωσε ότι “η συνεργασία της Aegean με την TUI Γαλλίας είναι σημαντική για τη γαλλική αγορά και συμφωνα με τις τάσεις που καταγράφει η εταιρεία TUI France, η Ελλάδα είναι η πρώτη σε πωλήσεις στις προ-κρατήσεις για το 2022 από όλους τους προορισμούς, οι κρατήσεις φέτος έχουν αυξηθεί με τριψήφιους ρυθμούς σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2021 και οι top προορισμοί στην Ελλάδα για τους Γάλλους είναι η Αθήνα, η Κρήτη, η Κώς, η Ρόδος και η Κέρκυρα”.

Αναφορικά με τη στρατηγική του υπουργείου τουρισμού ο κ. Κικίλιας είπε πώς “στόχος μας είναι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα που θα στηρίξουν την ελληνική οικογένεια και για αυτό επικεντρωνόμαστε σε επισκέπτες με υψηλές δαπάνες από όλες τις αγορές, δίνοντας έμφαση στις Η.Π.Α. .”

“Η προβολή των λιγότερο δημοφιλών προορισμών γίνεται και θα ενταθεί” ανέφερε τέλος ο κ. Κικίλιας, φέροντας ως παραδείγματα τη Λήμνο και τα Σύβοτα, που θα εγκαινιαστούν τις επόμενες ημέρες ξενοδοχεία αθλητικού τουρισμού, την Σκιάθο, η οποία συνδέεται απευθείας με γαλλικές αερογραμμές’ ενώ σημείωσε ότι “η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί πλέον τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr