Στις καταγγελίες που έκαναν οι γιατροί του Σωτηρία αλλά και η ΟΕΝΓΕ επιχείρησε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας. Οι υγειονομικοί κατήγγειλαν πως παρουσιάστηκε έλλειψη δόσεων στο νοσοκομείο εξαιτίας του εμβολιασμού κυβερνητικών παραγόντων.

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως η απόφαση να εμβολιαστούν κυβερνητικοί παράγοντες ανήκει στην Εθνική Αρχή Εμβολιασμών προς χάρη της συνέχειας του κράτους.

“Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες προς χάρη της συνέχειας του κράτους. Τους εμπιστεύομαι είναι επιστήμονες είναι εξαιρετικοί. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στις 400 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer που θα έχουμε τον Ιανουάριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η Επιτροπή αποφάσισε να εμβολιαστούν οι πολιτικοί, μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς, τους τρόφιμους στα γηροκομεία, τις κλειστές δομές και τις ευπαθείς ομάδες. “Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έδωσε αυτή τη δυνατότητα, είναι για λόγους ασφαλείας. Για να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος και θεωρώ ότι γίνεται πολύς λόγος”, επανέλαβε.

ΟΕΝΓΕ: Με άνωθεν εντολή η αναβολή των εμβολιασμών

Συγκεκριμένα σε αιχμηρή ανάρτησή του στα social media ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου εξαπολύει μύδρους κατά του υπουργού Υγείας καθώς όπως αναφέρει η αναβολή οφείλεται σε «άνωθεν εντολή».

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου, αντί να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, που είναι η «ναυαρχίδα» του συστήματος υγείας στον αγώνα κατά του κορονοϊού, τελικά δεκάδες εργαζόμενοι δεν έκαναν το εμβόλιο για να μπορέσουν να εμβολιαστούν υπουργοί της κυβέρνησης και «παρατρεχάμενοι».

«Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν εντολή αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι. Ντροπή σας κύριε Κικίλια» γράφει χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.

Θεμιστοκλέους: “Οι 5 εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν θα πραγματοποιηθούν αύριο”

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και υπεύθυνος για της διαχείριση των εμβολιασμών στα Νοσοκομεία, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του, στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 195 εμβολιασμοί, ενώ τόνισε ότι η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά.

“Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση”, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για πέντε αναβληθέντες εμβολιασμούς υγειονομικών, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του και ο Διοικητής του ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”: “Σήμερα, εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά”, αναφέρει ο Σωκράτης Μητσιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr