«Η υγειονομική κρίση, αυτή η πρωτόγνωρη πανδημία, έφερε στο προσκήνιο μία αλήθεια που βασίζεται σε τρεις παραδοχές», γράφει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνει: «Η Αλήθεια: Πάνω από όλα η Υγεία. Αλήθεια απλή, αλλά καθόλου απλοϊκή.

  • Παραδοχή πρώτη: Χωρίς Υγεία δεν υπάρχει οικονομία.
  • Παραδοχή δεύτερη: To Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδεικνύεται ο πρωταγωνιστής της ομαλής λειτουργίας του Κράτους.
  • Παραδοχή τρίτη: Είναι η στιγμή να δούμε ξανά την αξία του κοινωνικού κράτους, μέσα από τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, μέσα από πολιτικές που δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύνατους συμπολίτες μας, για αυτούς που δεν μπορούν και δεν έχουν».

Στη συνέχεια τονίζει: «Η υγειονομική κρίση κάποια στιγμή θα τελειώσει. Οι παρεπόμενες συνέπειές της, όμως είναι εδώ παρούσες. Γι’ αυτό χτίζουμε το ΕΣΥ του 21ου αιώνα, ένα ΕΣΥ ανθρωποκεντρικό και αποτελεσματικό. Βάζοντας «πρώτα τον ασθενή», στηρίζοντας τους υγειονομικούς μας, προστατεύοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Ο υπουργός αναφέρει επίσης: «Το 2021 μετατρέπουμε το υγειονομικό πλεονέκτημα σε εθνικό κεκτημένο. Μια χώρα χωρίς ισχυρό σύστημα υγείας δεν είναι κραταιά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Και είναι κοινή παραδοχή ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε».

«Αφού τελειώσουμε – και ο χρονικός ορίζοντας του τέλους δεν είναι μακριά – θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Ψύχραιμα, λογικά και ολοκληρωμένα. Για την ώρα, το μόνο που με απασχολεί είναι η σωτηρία μιας ακόμα ζωής, της κάθε ζωής. Τίποτε άλλο. Η Ελλάδα ποτέ δεν σώθηκε με τα πολλά λόγια. Σώθηκε, και θα σωθεί ακόμα μια φορά, με γενναίες αποφάσεις και μεγάλες πράξεις» καταλήγει.

«Tα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους»

Στην τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο κ. Κικίλιας υπενθυμίζεται ότι είχε αναφερθεί και στον εμβολιασμό του πληθυσμού. «Όπως υποσχεθήκαμε, τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους σε αυτή την τεράστια κρίση. Θα εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, με διαφάνεια, με τάξη. Να προσέξουμε αυτές τις γιορτές και τις ημέρες που έρχονται να συναισθανθούμε το μέγεθος της ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Πρόκειται για την προσπάθεια που κάνουμε να σώσουμε όσο πιο πολλές ζωές γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr