Στο πως εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως το σύστημα υγείας συνεχίζει να πιέζεται. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία της κυβέρνησης και των επιστημόνων για τα αυξημένα κρούσματα παρά το lockdown ζητώντας παράλληλα λίγο υπομονή ακόμα από όλους.

«Η χώρα είναι κλειστή ένα μήνα και από τις 1.305 ΜΕΘ που διαθέτουμε, οι 1.083  κλίνες COVID-19, και non COVID-19, είναι κατειλημμένες» είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας και επισήμανε ότι «η διασπορά συνεχίζεται στην κοινότητα, το ΕΣΥ πιέζεται, οι γιατροί είναι κουρασμένοι, ενώ βγαίνουν επιστήμονες παγκοσμίως και μιλάνε για τρίτο κύμα».

Ακόμη, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων, δωρεάν και όχι υποχρεωτικό.

Διευκρίνισε ότι στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό, όπως άνθρωποι με αναπηρία, θα πηγαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες. «Θα υπάρχει η δυνατότητα με την συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πολίτης σε κάθε γεωγραφική περιοχή να ενημερώνεται για την ώρα και το σημείο εμβολιασμού» ενημέρωσε και επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης με εντολή του πρωθυπουργού έχουν γίνει 7.000 προσλήψεις υγειονομικών.

Θυμίζουμε ότι χτες, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η σειρά με την οποία θα γίνουν τα εμβόλια είναι η εξής: Υγειονομικοί, ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, γηροκομεία και ειδικές δομές. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι κινητές ομάδες, οι ΚΟΜΥ, θα πάνε στα γηροκομεία και στις κλειστές δομές και θα εμβολιάσουν το σύνολο των ωφελουμένων και το προσωπικό τους.

Σχετικά με τον τρόπο που θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει καταρχάς να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε να τους αποσταλεί SMS, το οποίο θα τους ορίζει ραντεβού σε ένα από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. «Ήδη κάνουμε προσομοιώσεις και ασκήσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει κι άλλα εργαλεία για να μπορεί να επικοινωνεί το κράτος με τον πολίτη, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr