Τα δεδομένα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας παρουσίασε ο Βασίλης Κικίλιας

Τα δεδομένα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας παρουσίασε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για πολύ υψηλές πληρότητες σε όλους τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, οι οποίες αγγίζουν και το 100%.

Όπως τόνισε, κάθε 5 λεπτά αναχωρεί ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ για Πάτρα, όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο, ενώ μεγάλες πληρότητες καταγράφονται και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, όπως στα Καλάβρυτα, στην ορεινή Αρκαδία, την ορεινή Κορίνθια αλλά και στην Καλαμάτα. Η Ξάνθη κάνει ρεκόρ όλων των εποχών, 100% πληρότητα υπάρχει στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο, ανοιχτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο στο Ανήλιο, γεμάτα είναι τα περισσότερα καταλύματα στη Νάουσα και στην Κεντρική Μακεδονία, city break υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι πληρότητες στην Ήπειρο, σε Τζουμέρκα, Κόνιτσα και Ζαγοροχώρια είναι 90%.

«Στο Ρέθυμνο δεν έφτασαν τα 2.000 κρεβάτια. Έγινε μια κινητοποίηση των ξενοδόχων της περιοχής και άνοιξαν άλλα δύο ξενοδοχεία με αποτέλεσμα το τριήμερο να είναι γεμάτες 3.000 κλίνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» στο να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές και να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η ανάκαμψη του τουρισμού στηρίζει καθοριστικά τον πρωτογενή τομέα, που με τα προϊόντα του προμηθεύει τουριστικές επιχειρήσεις, ταβέρνες, εστιατόρια και τον εμπορικό κόσμο, ενώ ταυτόχρονα φέρνει μεγάλες και σημαντικές επενδύσεις δίνοντας πνοή στην ανάπτυξη της χώρας.

Πηγή: pagenews.gr