Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones – «καμικάζι» πραγματοποιείται στην Ουκρανία.

Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones – «καμικάζι» πραγματοποιείται στην Ουκρανία. Οι κάτοικοι του Κιέβου κλήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια καθώς οι σειρήνες ηχούσαν σε όλη την πόλη, μία ημέρα αφού η Ρωσία πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιθέσεις της αφότου άρχισε τον πόλεμο το Φεβρουάριο.

Λίγο μετά τις 2 π.μ. οι αρχές της πόλης του Κιέβου κάλεσαν, μέσω του καναλιού τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, τους κατοίκους να μεταβούν στα καταφύγια. Ο Ολέξι Κουλέμπα, κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, ανέφερε μέσω του Telegram πως μια «επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη» βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ ηχούσαν οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια του Κιέβου είπε στο Ρόιτερς πως άκουσε εκρήξεις και τον ήχο αντιαεροπορικών πυρών.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως 16 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροπλάνα Σαχίντ εξαπολύθηκαν και καταστράφηκαν όλα. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε πως 7 από τα αεροσκάφη αυτά είχαν στόχο την πόλη και πως ένα διοικητικό κτίριο καταστράφηκε μερικώς. Το Κίεβο υποστηρίζει πως το Ιράν προμηθεύει τη Μόσχα με μη επανδρωμένα αεροπλάνα για τις αεροπορικές επιθέσεις της, αλλά η Τεχεράνη έχει δηλώσει πως είχε στείλει τα τελευταία μη επανδρωμένα αεροπλάνα της στη Ρωσία πριν αρχίσει ο πόλεμος.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρωινή αναφορά του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, η Ρωσία εξαπέλυσε τις τελευταίες 24 ώρες 85 πυραυλικά πλήγματα, 35 αεροπορικές επιδρομές και 63 πλήγματα με συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυνάμεις της Μόσχας βομβάρδισαν 20 οικισμούς γύρω από την βομβαρδισμένη πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, όπου διεξάγονται μερικές από τις σφοδρότερες μάχες, και περισσότερους από 25 οικισμούς στις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια. Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις αναφορές από το πεδίο της μάχης.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως στις περισσότερες από τις περιφέρειες, που επλήγησαν κατά τη χθεσινή μαζική αεροπορική επίθεση, σημειώθηκαν διακοπές της ηλεκτροδότησης. Στις περιοχές στις οποίες οι διακοπές αυτές ήταν «ιδιαίτερα δύσκολες» περιλαμβάνονται η πρωτεύουσα Κίεβο, η Οδησσός και η Χερσώνα στο νότο και γύρω περιοχές, καθώς και περιοχές γύρω από το Λβιβ, κοντά στα δυτικά σύνορα με την Πολωνία, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr