Η έντονη κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα το νησί της Κέρκυρας δημιούργησε προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έσπασαν κλαδιά από δέντρα με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι. Στην περιοχή Κανόνι, ένα δέντρο ξεριζώθηκε, προκαλώντας υλικές ζημιές στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πυροσβεστική κλήθηκε, από νωρίς το πρωί για αρκετές κοπές δέντρων και απομάκρυνση μεγάλων κλαδιών από περιοχές της πόλης, αλλά και σε περιφερειακούς δρόμους του νησιού, ενώ απαγορευτικό απόπλου εκδόθηκε το πρωί από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, για τα πλοία ανοιχτού τύπου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας ανακοινωθήκαν συστάσεις προς τους οδηγούς οχημάτων για την αποφυγή ατυχήματος, λόγω ολισθηρότητας σε επαρχιακούς οδούς μετά και την πτώση ελαιόκαρπου στο οδόστρωμα.

Αυτή την ώρα στο νησί επικρατεί νηνεμία και πρόσκαιρη ηλιοφάνεια, αλλά σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τις απογευματινές ώρες.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το corfupress.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr