Κεραμέως: «Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η αστυνομία θα δέρνει τους φοιτητές, αυτό είναι αδιανόητο»

Το τρίτο στάδιο αξιολόγησης στην εκπαιδευτική κοινότητα που αφορά 170.000 δασκάλους και καθηγητές θα ξεκινήσει άμεσα, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι πρόκειται για το τρίτο στάδιο της αξιολόγησης, καθώς το πρώτο αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, το δεύτερο τη σχολική κοινότητα και το τρίτο την ατομική αξιολόγηση περίπου 170.000 εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τη Ν. Κεραμέως, οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται για το γνωστικό και παιδαγωγικό τους αντικείμενο, από τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και τον σύμβουλο ειδικότητας.

Η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει πρόσθετα μέτρα που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο και αφορούν μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Η Ν. Κεραμέως είπε ότι θα δημιουργηθεί πλατφόρμα που θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά βίας είτε αφορά τους ίδιους τους μαθητές είτε άλλους.

Αναφέρθηκε επίσης στον ψηφιακό κόμβο που θα δημιουργηθεί, μέσω του οποίου οι γονείς θα έχουν άμεση ενημέρωση για τη φοίτηση των παιδιών τους, όπως πχ. για τις απουσίες και το πώς πηγαίνουν στα μαθήματά τους.

Πηγή: pagenews.gr