Δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της βρέθηκε η δρομέας, Νταμάρις Μούτι Μουτούα, γεννημένη στο Μπαχρέιν με καταγωγή από την Κένυα, ε τον Αιθίοπα σύντροφό της να είναι ο βασικός ύποπτος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η δολοφονία της ήρθε επτά μήνες με τη δολοφονία μιας άλλης αθλήτριας από την Κένυα, της Ολυμπιονίκη Άγκνες Τιρόπ, η οποία βρέθηκε μαχαιρωμένη στο σπίτι της στην ίδια πόλη τον Οκτώβριο.

Το σώμα της 28χρονης, βρέθηκε σε αποσύνθεση σε σπίτι στο Ίτεν, όπως δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός διοικητής της πόλης, Τομ Μακόρι, αποκαλύπτοντας ότι ο Αιθίοπας φίλος της είναι βασικός ύποπτος.

Το Ίτεν, όπου έγιναν και οι δύο δολοφονίες, έχει μια δημοφιλή βάση εκπαίδευσης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Οι δύο δολοφονίες έριξαν τα φώτα της δημοσιότητας στη βία κατά των γυναικών στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Η αστυνομία αναζητεί τον φίλο της, Εσκιντέρ Χαϊλεμαριάν Φολί, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία. Ακολουθούσε προπονήσεις στην ίδια εγκατάσταση και έκτοτε έχει διαφύγει από την Κένυα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο ύποπτος κάλεσε έναν φίλο του και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε την κοπέλα του…», είπε ο Μακόρι.

Πηγή: pagenews.gr