Κατώτατος μισθός: Ανοιχτό “παράθυρο” για αύξηση του κατώτατου μισθού άφησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μετά την προαναγγελία πριν από λίγες ημέρες και του υπουργού Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ανοιχτό “παράθυρο” για αύξηση του κατώτατου μισθού άφησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μετά την προαναγγελία πριν από λίγες ημέρες και του υπουργού Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

«Με βάση το βασικό σενάριο του προϋπολογισμού θα υπάρχει βελτίωση ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας και επομένως υπάρχουν τα συστατικά για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022 και τα επόμενα έτη. Περιμένουμε την εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην ΕΡΤ.

Χατζηδάκης: Προανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στο OPEN τόνισε πως «Εμείς παρά το ότι είχαμε μία εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το ΚΕΠΕ και από την εργοδοτική πλευρά συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων για να παγώσουμε τον κατώτατο μισθό δώσαμε μία μικρή, συμβολική όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύξηση 2% έχοντας όμως πίσω μας μία ύφεση 8,2%. Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος. Προφανώς, υπάρχει και άλλη (ρύθμιση). Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης παράλληλα ανέφερε: «Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ – επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr