Διευκρινίσεις για το τι ισχύει την Καθαρά Δευτέρα έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρινίζοντας πως ισχύει ό,τι και σήμερα, δηλαδή δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Έτσι λοιπόν, την Καθαρά Δευτέρα, όσοι επιθυμούν μπορούν να πετάξουν χαρταετό, αλλά σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από το σπίτι τους, ενώ για τις μετακινήσεις απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033.

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει με τα SMS

Πιο αναλυτικά, οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία. Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς και το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες. Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 21:00 το βράδυ και είναι μέχρι τις 05:00. Επίσης, στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση αρχίζει από τις 19:00 και τελειώνει στις 05:00. Ωστόσο, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι σε ισχύ από τις 21:00 έως τις 05:00, καθώς ανήκουν μεν στο «βαθύ κόκκινο», αλλά είναι μητροπολιτικές περιοχές.

Καθαρά Δευτέρα

Υπενθυμίζεται, ότι το SMS στον αριθμό 13033 είναι χωρίς χρέωση, ενώ πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  • 1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • 2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • 3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • 4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • 5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • 6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σε αυτόν τον κωδικό επιτρέπεται και η μετακίνηση για το πέταγμα του χαρταετού με τη διαφορά ότι θα γίνει σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία μας και η μετάβαση θα γίνει με τα πόδια ή με ποδήλατο.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr