Όπως δείχνει η κατανομή κρουσμάτων στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 3.616 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ τα κατέχει τα 1.706. Δείτε παρακάτω την κατανομή των κρουσμάτων. 22 είναι τα εισαγόμενα. Τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κατανομή κρουσμάτων

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 213 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 188  κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 138 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 269 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 434 κρούσματα
  • Νήσων: 18 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 173 κρούσματα
  • Πειραιώς: 273 κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 499 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 121.

Σαρηγιάννης: Να εφαρμόσουμε καλύτερα τα λοιπά μέτρα για να ανοίξει το λιανεμπόριο

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, τόνισε πως κάθε άνοιγμα που κάνουμε, είτε λέγεται σχολεία είτε εστίαση είτε εμπόριο, συνεισφέρει στην πιθανότητα επαφών. «Αναζητούμε το μείγμα για την πιο ήπια διαχείριση του κινδύνου, επιτρέποντας σε όλους μας να λειτουργήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Το λιανικό εμπόριο προσθέτει ένα 6% σε αυτού του είδους τις επαφές όταν μπει ο πελάτης στο κατάστημα. Με το click away είναι λίγο λιγότερο, 4%. Για να μπορέσουμε να ανοίξουμε λοιπόν με ασφάλεια και να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το +6%, θα πρέπει να γίνει με κάποιον μηχανισμό που να μειώσει το 6%, τον αριθμό των επαφών που κάνει αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός. Ένας μηχανισμός είναι να εφαρμόσουμε εμείς πιο αυστηρά τα μέτρα. Π.χ. η βόλτα στην πλατεία, ή να γίνεται απολύμανση αέρα στους εσωτερικούς χώρους καταστημάτων. Το θέμα του αερισμού είναι βασικό. Οι μελέτες λένε ότι δεν φτάνει. Επομένως, το να απολυμάνεις τον αέρα από τη στιγμή που θα μπει μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων είναι σημαντικό. Υπάρχει πληθώρα συσκευών. Είναι εφικτό να γίνει σε 2-3 εβδομάδες», είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Εξαδάκτυλος

Και συνέχισε λέγοντας ότι

«Τα self test στη συγκυρία που είμαστε είναι ο καταλύτης, αν μιλάμε για αποκλιμάκωση και όχι για συνεχή αύξηση. Η εποχικότητα έχει να κάνει με μια σειρά από δραστηριότητες. Η εποχικότητα δεν οδηγεί σε αυτού του είδους την αποκλιμάκωση. Αν το αφήσουμε ελεύθερο, θα πάει σε αύξηση μέχρι το Πάσχα. Και αυτό θα είναι πολύ κακό. Να κάμψουμε την καμπύλη τώρα. Να μπει σε εφαρμογή η τηλεργασία. Είναι ακόμα ένας μηχανισμός για να υποκαταστήσουμε το +6% του λιανεμπορίου.
Ολη η Ελλάδα θέλει να λειτουργήσει το λιανεμπόριο. Να εφαρμόσουμε καλύτερα τα λοιπά μέτρα. Δεν μιλώ για ατομική ευθύνη, μιλώ π.χ. για τους εργοδότες που δεν έχουν το προσωπικό σε τηλεργασία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr