Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (15/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 3.833 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.861 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 521 νέες λοιμώξεις. Ακολουθεί η Λάρισα, η οποία ανέβηκε ξανά σε τριψήφιο αριθμό, καταγράφοντας  127 κρούσματα.

Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες μέρες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 83 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 260 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 201 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 118 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 243 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 555 κρούσματα
  • Νήσων: 16 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 185 κρούσματα
  • Πειραιώς: 283 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 521 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 83.

Γιαμαρέλλου: Πότε εκτιμάει ότι θα χαμηλώσει ο αριθμός των διασωληνωμένων

Η Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.  Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα παρατηρείται μία μικρή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στην Αττική όπου ζει παραπάνω από το 50% του γενικού πληθυσμού.

Αυτή μπορεί να οδηγήσει και στη μείωση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία. Η καθηγήτρια προέβλεψε ότι τον Μάιο θα δούμε μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ, ενώ ο δείκτης μετάδοσης του ιού, τουλάχιστον στην Αττική, φαίνεται πως σταθεροποιείται στο 1.

Σε σχέση με το Πάσχα και τη δυνατότητα μετακίνησης στη περιφέρεια, η κ. Γιαμαρέλλου σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αποφασίσουν αυτή την Παρασκευή, που πραγματοποιείται η εβδομαδιαία σύσκεψη, δεδομένου ότι τα στοιχεία μεταβάλλονται και δεν έχουμε ακόμα την πολυπόθητη μείωση στους δείκτες που ανέφερε νωρίτερα. «Μπορεί να έχουμε νέα για το Πάσχα το Σάββατο του Λαζάρου, θα το δούμε αυτό», είπε η ειδικός.

Ηκαθηγήτρια μίλησε και για τα self tests αναφέροντας πως η χρήση τους είναι για να επαναλαμβάνονται κάθε 48 ώρες, πράγμα που δεν είναι τόσο εύκολο να εξασφαλιστεί, για να μπορέσουμε να μετακινηθούμε το Πάσχα. Σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα είναι κυρίως τα αποτελέσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και οι πιθανότητες για λοιπές μετακινήσεις εντός των ημερών των γιορτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr