Κάρολος – Καμίλα: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκαν επίσης τις Πυραμίδες και τη Σφίγγα της Γκίζας συνοδευόμενοι από τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Είναι η πρώτη περιοδεία του πρίγκιπα Κάρολου στο εξωτερικό μετά την έναρξη της πανδημίας Covid-19 παγκοσμίως, καθώς και η πρώτη επίσκεψη στην Αίγυπτο μετά από 15 χρόνια, από το 2006.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ, που έφτασαν χθες στο Κάιρο, πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Αιγύπτιου ηγέτη με τον πρίγκιπα Κάρολο βρέθηκαν θέματα περιβάλλοντος και θρησκευτικής συνύπαρξης. Να σημειωθεί ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συνάντησε και τον Μεγάλο Ιμάμη του Ελ Άζχαρ Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ στο παλαιό Κάιρο, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκαν επίσης τις Πυραμίδες και τη Σφίγγα της Γκίζας συνοδευόμενοι από τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Με μαντίλα στο Κάιρο η Καμίλα

«Η επίσκεψη αντικατοπτρίζει έντονα τις εξαιρετικές σχέσεις που συνδέουν την Αίγυπτο με το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο Βρετανός πρέσβης στο Κάιρο κ. Γκάρεθ Μπέιλι.

πυραμιδες

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr