Χάρη στο έργο αυτό  και σε πείσμα των σειρήνων του αρνητισμού, δίνεται λύση, όπως ορθά ανέφερε ο κ. Κώστας Καραμανλής, σε ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολούσε τις περιοχές αυτές και ταυτόχρονα αξιοποιοιεί τους υδάτινους πόρους του τόπου μας, με τρόπο φιλοπεριβαλλοντικό.

Είναι, πλέον, κοινός τόπος ότι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, και πάλι, στα αυτάρεσκα «ριζοσπαστικά» στοιχεία της πολιτικής μας ζωής μια συνταγή αρνητισμού, μια συνταγή μαζικών και καθολικών αρνήσεων της ικανότητας των πολιτικών να παραγουν συγκεκριμένο έργο σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.

Αυτή η συνταγή αρνητισμού συνδυάζεται με χαλαρές γενικόλογες θέσεις, που ελάχιστα διαφέρουν από την υπερφίαλη υποσχεσιολογία, μπαίνοντας μάλιστα κάτω από τη μεγάλη τέντα του «ριζοσπαστισμού». Στους πολιτικούς αυτούς χώρους, η ικανότητα υλοποίησης έργων  σε υπερτοπική κλίμακα, με σύγχρονο οικολογικό πρόσημο, αμφισβητείται ή και υπονομεύεται ακόμη. Η πραγματοποίηση ενός περιφερειακού έργου, που θα ενσωματώνει συγκαιρινές μας περιβαλλοντικές μέριμνες και προτεραιότητες, μετατίθεται σε έναν «άλλο κόσμο» που πρόκειται να είναι εφικτός, αλλά που είναι καταδικασμένος να παραμένει στη σφαίρα του ανέφικτου.

Έτσι, όμως, χάνουμε από το οπτικό μας πεδίο συγκεκριμένα έργα και απτές προσπάθειες, που χαρίζουν ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή ικανοποίηση σε συμπολίτες μας στην ελληνική περιφέρεια. Δεν συνέβη βέβαια αυτό, με τους συμπολίτες μας στην Πρέβεζα, την Άρτα και την Λευκάδα, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο, υπερτοπικό έργο μεταφοράς νερού από της πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου. Πρόκειται για το σημαντικότερο υδροδοτικό έργο στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, όπως τόνισε σχετικά ο αρμόδιο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Χάρη στο έργο αυτό  και σε πείσμα των σειρήνων του αρνητισμού, δίνεται λύση, όπως ορθά ανέφερε ο κ. Κώστας Καραμανλής, σε ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολούσε τις περιοχές αυτές και ταυτόχρονα αξιοποιοιεί τους υδάτινους πόρους του τόπου μας, με τρόπο φιλοπεριβαλλοντικό.

Αυτό το αναμφίβολα σημαντικό υπερτοπικό έργο έρχεται να δείξει ότι η συλλήβδην απαξίωση που επιχειρείται από δυνάμεις του «ριζοσπαστικού αρνητισμού», απέναντι στις ικανότητες πολιτικών της πρώτης γραμμής προσκρούει στα ίδια τα έργα υπουργών και κυβερνητικών στελεχών. Στην πολιτική άλλωστε, το μεγάλο και το οραματικό δεν ταυτίζεται με μεγαλοστομίες και ηχηρούς βερμπαλισμούς, αλλά παραπέμπει στη δρομολόγηση και την ολοκλήρωση σύγχρονων, απτών έργων, όπως είναι το μεγάλο, υπερτοπικό έργο μεταφοράς νερού από της πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου, που μπήκε με επιτυχία σε πορεία εφαρμογής, σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr