Καραμανλής για Τουρκία: Για την τουρκική προκλητικότητα, τις εκλογές και άλλα θέματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Για την τουρκική προκλητικότητα, τις εκλογές και άλλα θέματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι: «Εδώ υπάρχει ένας συνδυασμός γεγονότων που είναι εξαιρετικά ανησυχητικός. Έχουμε μία Τουρκία, που από το ‘96 και μετά και τη συμφωνία του Ελσίνκι και την κρίση στα Ίμια, έχει πλέον αποφασίσει πραγματικά να θέσει ζητήματα αναθεωρητισμού. Αυτή είναι μία βαθιά στρατηγική της Τουρκίας. Και μη γελιόμαστε ότι είναι θέμα προσώπων. Και πάνω από αυτό, έχουμε ένα πολιτικό ηγέτη ο οποίος, επειδή είναι πιεσμένος, επειδή νιώθει τον εαυτό του να απειλείται, είναι αυτή τη στιγμή -όπως είπε ο πρωθυπουργός – παράλογος. Και δεν μπορείς να συζητήσεις με τον παράλογο» .

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εκτίμησε επομένως ότι ο συνδυασμός της “βαθιάς” στρατηγικής οπτικής του αναθεωρητισμού, που έχει η Τουρκία, με την προσωπικότητα του Ερντογάν, αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα στα ελληνοτουρκικά.

Δεν μπορεί να κάνει κανείς διάλογο με το παράλογο

Ο κ.Καραμανλής επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν θέλει να κόψει κάθε επικοινωνία με την Τουρκία, αλλά δεν μπορεί να κάνει κανείς διάλογο με το παράλογο. Υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας και βάζει το πλαίσιο του διαλόγου με την Τουρκία. «Αυτό λέει ο κ. Μολυβιάτης στην επιστολή του, αυτό λέει παραδοσιακά η Νέα Δημοκρατία, αυτό όχι απλά το λέει, το κάνει πράξη ο Μητσοτάκης: Δηλαδή ότι δεν θα πάμε σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την Τουρκία, δεν θα αρχίσουμε να μιλάμε για τη ‘γαλάζια πατρίδα».

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι η Τουρκία επιχειρεί βήμα- βήμα από το 1996 και μετά να βάλει την Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων και τόνισε: «Όποιος δεν βλέπει ότι η Τουρκία θεωρεί τον εαυτό της μία περιφερειακή κυριαρχική δύναμη στην περιοχή και ότι η στρατηγική της «γαλάζιας πατρίδας» είναι μία στρατηγική πολύ βαθιά αναθεωρητική και θα την πάει μέχρι τέλους, νομίζω ότι είναι πολύ γελασμένος».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτήρισε απαράδεκτο και στα όρια της προβοκάτσιας ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει στο Ευρωκοινοβούλιο ολόκληρη φιέστα, κατηγορώντας το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα ότι δήθεν πετά ανθρώπους στη θάλασσα. «Θα ήθελα στα βασικά να συμφωνούμε. Νομίζω ότι αυτό θέλουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες σήμερα: Θέλουν τουλάχιστον στα εθνικά να υπάρχει μία κοινή γραμμή», εκτίμησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr