Κάλεσε την Πολιτεία να δώσει το σήμα «τέρμα στη χαλάρωση» και να γίνει μια επανεξέταση του θέματος

Η αύξηση των κρουσμάτων κάνει τους ειδικούς να μιλούν για νέο κύμα της πανδημίας, αλλά και για “επιστροφή” κάποιων από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Η μεγάλη διασπορά του ιού οφείλεται και στη χαλάρωση των μέτρων. Η παραλλαγή Όμικρον 5 επικρατεί και προσβάλλει το κατώτερο αναπνευστικό και οι ασθενείς δεν επισκέπτονται άμεσα το νοσοκομείο» δήλωσε  ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Μιλώντας στην  ΕΡΤ ο κ. Καπραβέλος για την πορεία της πανδημίας επισήμανε ότι «είμαστε σε μια μεγάλη έξαρση του έκτου κύματος της πανδημίας με πάρα πολλά κρούσματα».

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» αυτό είναι αποτέλεσμα της απουσίας κάθε στοιχειώδους μέτρου προστασίας που περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ. Μιλώντας για τις μεταλλάξεις και τις παραλλαγές του ιού που ξεπερνούν την ανοσία τόνισε ότι «η Όμικρον 5 είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον 2 και επομένως οι πολίτες που μολύνονται το περνούν πιο βαριά».

Όπως δήλωσε ο κ. Καπραβέλος η κατάσταση στα νοσοκομεία δυσχεραίνει καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έγινε τριψήφιος και οι θάνατοι για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα είναι πάνω από είκοσι. Γεγονός που όπως είπε σημαίνει ότι «αρχίζουν και επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας. Αυτή η διασπορά του ιού μπορεί να μην δώσει τρομακτικές συνέπειες γιατί είναι καλοκαίρι«

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η Πολιτεία πρέπει να δώσει το σήμα «τέρμα στη χαλάρωση» και να γίνει μια επανεξέταση του θέματος. Αναφορικά με την χορήγηση της τέταρτης αναμνηστικής δόσης και ποιους αφορά ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι «η 4η ενισχυτική δόση στους άνω των 60 είναι απαραίτητη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr