Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομειο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, για άλλη μια φορά, μίλησε για το τρίτο κύμα του κορωνοϊού. Μάλιστα, το χαρακτήρισε «σίγουρο», ενώ υπογράμμισε ότι οι συνθήκες το ευνοούν και χρειάζεται εγρήγορση. Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ακόμα ότι οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες είναι κομβικοί για τη συνολική πορεία της πανδημίας.

«Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Μπορεί η κοινωνία να θέλει να μπει στους κανονικούς της ρυθμούς, από την άλλη πλευρά όμως, πλήθος επιστημονικών δεδομένων δείχνουν ότι ο κορωνοΐός δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Το τρίτο κύμα είναι σίγουρο και μάλιστα σε συνθήκες που το ευνοούν. Οι επόμενοι δύο – τρεις μήνες είναι πάρα πολύ κρίσιμοι για την εξέλιξη της πανδημίας», δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στο MEGA.

Κλόνισε πολλές αντιλήψεις η πανδημία

«Η πανδημία έθεσε σε αμφισβήτηση πολλές βεβαιότητες που είχαμε και κλόνισε πολλές αντιλήψεις. Οι γιατροί ένιωσαν για πρώτη φορά ότι δουλεύουν θέτοντας σε κίνδυνο τη δουλειά τους. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούν και να εμποδίσουν την πανδημία να ολοκληρώσει την καταστροφική της πορεία στο τρίτο κύμα.

Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο μπορούμε να ελέγξουμε τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος και όχι κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι», πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος. Σημείωσε ακόμα ότι το υγειονομικό μας σύστημα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν οριζόντια μέτρα.

«Το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς θα πρέπει να εξετάζεται σε άμεση συνάρτηση με τα επίπεδα ιικού φορτίου. Τα δεδομένα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοούνται, καθώς η οποιαδήποτε κίνηση που διευκολύνει την υπερμετάδοση μπορεί να αποβεί ολέθρια στην εξέλιξη του τρίτου κύματος», πρόσθεσε στην παρουσία του στο MEGA ο κ. Καπραβέλος.

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής υπογράμμισε, μιλώντας για το εμβόλιο, ότι είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε για να καταπολεμήσουμε την πανδημία και να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους, τους οποίους καθησύχασε πως δεν πρέπει να φοβούνται να εμβολιαστούν.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καπραβέλου για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr