Καμπανάκι για την ισχυρή πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρούει ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος είπε πως «αν σε αυτό το τσουνάμι του 4ου κύματος για το ΕΣΥ έρθει και ένα άλλο ένα κύμα λόγω της Όμικρον, όπως λένε, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική, […]

Καμπανάκι για την ισχυρή πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρούει ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος είπε πως «αν σε αυτό το τσουνάμι του 4ου κύματος για το ΕΣΥ έρθει και ένα άλλο ένα κύμα λόγω της Όμικρον, όπως λένε, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, δεν έχουμε περιθώρια για να χάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Όπως είπε ηδη το 4ο κύμα έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τα νοσοκομεία: «Η πίεση στις ΜΕΘ είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί. Και οι 48 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου έχουν διατεθεί για περιστατικά κόβιντ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κλίνη ΜΕΘ για τα νον-κοβιντ , μια εφιαλτική κατάσταση».

Επιπλέον, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα τόνισε  θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ήδη και να είναι πολύ αυστηρότερα, καθώς επανέλαβε «δεν αντέχει άλλη πίεση το ΕΣΥ,  να χτυπήσει καμπανάκι σε όλους τους αρμοδίους» , τόνισε ότι «δεν γίνεται να βιώνουμε έναν εφιάλτη και οι υπόλοιποι να παίζουν τις κουμπάρες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr