Στο 57% των αλυσίδων μεταξύ 8ης και 9ης εβδομάδας, το ελάχιστο κόστος του καλαθιού ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε

Σταθερότητα ή ελαφρά μείωση παρατηρείται στο ελάχιστο κόστος του καλαθιού για την πλειονότητα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ κατά την ένατη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Inesis.

Όπως επισημαίνει μελέτη της Inesis, σταθερότητα ή ελαφρά μείωση παρατηρείται στο ελάχιστο κόστος του καλαθιού για την πλειονότητα των Αλυσίδων.

Όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες οι περισσότερες αλυσίδες εντείνουν τις προσπάθειες να προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή ένα περιορισμένου κόστους καλάθι. Για 4η συνεχή βδομάδα το μέσο ελάχιστο κόστος του καλαθιού ανά μονάδα προϊόντος μειώνεται αν και με μικρότερο ρυθμό από τις προηγούμενες (-0.77%).

Ειδικότερα, στο 57% των αλυσίδων(10/17 αλυσίδες) μεταξύ 8ης και 9ης εβδομάδας, το ελάχιστο κόστος του καλαθιού ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε. Παράλληλα, για 2 αλυσίδες το ελάχιστο κόστος του καλαθιού ανά μονάδα προϊόντος παρέμεινε αμετάβλητο καθώς δεν υπήρξε καμία μεταβολή στη σύνθεση του καλαθιού και στις τιμές των προϊόντων των 51 κατηγοριών.

Μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων φαίνεται να προσφέρει για ακόμη μια εβδομάδα το MarketIn (112), ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην κατάταξη των αλυσίδων σε σχέση με το ελάχιστο κόστος καλαθιού (τιμή πώλησης) όπου και αυτή την βδομάδα ο Σκλαβενίτης εξακολουθεί να προσφέρει το φθηνότερο καλάθι με ελάχιστο κόστος 109.38 € (σχεδόν ίδιο με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας), ακολουθεί το καλάθι του ΑΒ Βασιλόπουλου με ελάχιστο κόστος 110.89 € και του BAZAAR με 111.09 €.

Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή ανά μονάδα προϊόντος τα αποτελέσματα διαφοροποιούνται ελαφρώς. Ο Κρητικός με 175.64 € φαίνεται να προσφέρει το πιο «συμφέρον» καλάθι ενώ ακολουθεί ο Μασούτης με ελάχιστο κόστος 189.58, το Lidl με 191.01 € και οι Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος με ελάχιστο κόστη καλαθιού ανά μονάδα τα 191.35 και 192.54 €, αντίστοιχα. Παράλληλα ο Κρητικός φαίνεται να προσφέρει και το «βαρύτερο», ενώ ακολουθούν το καλάθι του Μασούτη και του Lidl.

Πηγή: pagenews.gr