Αρχική Ελλάδα Κακοκαιρία στην Κρήτη: Το μέγεθος της καταστροφής από ψηλά – Τι κατέγραψε...

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Το μέγεθος της καταστροφής από ψηλά – Τι κατέγραψε drone

27
0

Την Κυριακή, βρέθηκε στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο ανακοίνωσε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει άμεση στήριξη στο Δήμο Μαλεβιζίου με 400 χιλιάδες ευρώ και άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες μέσω της κρατικής αρωγής

Όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κρήτη, με δύο νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.

Την επομένη της καταστροφής ένα drone αποτυπώνει τη βιβλική καταστροφή από ψηλά.

Την Κυριακή, βρέθηκε στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο ανακοίνωσε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει άμεση στήριξη στο Δήμο Μαλεβιζίου με 400 χιλιάδες ευρώ και άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες μέσω της κρατικής αρωγής.

​Έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός» δήλωσε ο κ.Τριαντόπουλος, που επικέντρωσε στο στόχο, που δεν είναι άλλος, όπως είπε, από το «να φτάσουν στους πολίτες όσο πιο δίκαια και όσο πιο άμεσα γίνεται, οι αποζημιώσεις, η στήριξη της πολιτείας στους δικαιούχους».

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, θα καταβληθούν άμεσα 6.000 ευρώ άμεσα σε κάθε πληγέντα στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία – ποσό που αφορά στην καταστροφή οικοσκευής.

Λίγες ώρες αργότερα, βρέθηκε νεκρή η 49χρονη αγνοούμενη, η οποία επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί με τον 50χρονο ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του.

Στις επιχειρήσεις εντοπισμού συμμετείχαν δύτες της 3ης ΕΜΑΚ και του Λιμενικού, ωστόσο τα φερτά υλικά και τα μπάζα που έφτασαν έως τη θάλασσα, δυσκόλεψαν πολύ την επιχείρηση λόγω της αδυναμίας ορατότητας κάτω από το νερό.

Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

πηγή βίντεο: Nikos Sarantos

Πηγή: pagenews.gr