Κακοκαιρία: Η κακοκαιρία “χτύπησε” την Σκόπελο και Σκύρο, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές και μεγάλες ζημιές στα δύο αυτά νησιά

Η κακοκαιρία “χτύπησε” την Σκόπελο και Σκύρο, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές και μεγάλες ζημιές στα δύο αυτά νησιά. Πιο συγκεκριμένα, από την έντονη νεροποντή εξαφανίστηκαν δρόμοι από τα νερά και τις λάσπες και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές, οι οποίες έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να μην κινδυνεύσουν ντόπιοι και τουρίστες.

Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στη Σκύρο

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και στην Σκύρο ενώ δεν ήταν λίγοι οι δρόμοι και τα σοκάκια που πλημμύρισαν στο νησί.

Σε ανακοίνωση του, ο δήμος Σκύρου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί Συνδημότες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το νησί μας από χθες βράδυ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες κατόπιν ενημέρωσης από την Μετεωρολoγική Υπηρεσία.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις καθώς και το μπάνιο στις παραλίες στην διάρκεια των φαινομένων. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή.»

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Εύβοιας τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ιδιαίτερα την Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε πως στην Σκύρο λόγω των πλημμυρών διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκύρου – Λιναριάς και σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου, που οδηγεί στην παραλία και αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου .

Καταρρακτώδης βροχή στη Σκόπελο, «εξαφάνισε» δρόμους

Καταρρακτώδης βροχή έπεσε στη Σκόπελο από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και σήμερα στις 7 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η αγροτική οδοποιΐα στο νησί, προκαλώντας ζημιές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Βούλγαρη, οι αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν σε όλο το νησί, όπως και οι δασικοί δρόμοι, ενώ το νερό κατέβασε μπάζα στους δρόμους των χωριών της Σκοπέλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr