Στους 40 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πολική «βόμβα» και την επική χιονοθύελλα που χτύπησε τις βόρειες ΗΠΑ – και ειδικά την πολιτεία της Νέας Υόρκης

Στους 40 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πολική «βόμβα» και την επική χιονοθύελλα που χτύπησε τις βόρειες ΗΠΑ και ειδικά την πολιτεία της Νέας Υόρκης  τις προηγούμενες ημέρες οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός τραγικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος.  Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων είναι στο Μπάφαλο, την πόλη που κυριολεκτικά βρέθηκε στο «ματι» της ιστορικής κακοκαιρίας πριν από μία εβδομάδα.

Καθώς τα χιόνια υποχωρούν και οι δρόμοι ανοίγουν, οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν ανθρώπους μέσα στα «θαμμένα» αυτοκίνητα και τα αποκλεισμένα τόσες ημέρες παγωμένα σπίτια. Η Εθνοφρουρά, η αστυνομία και αξιωματικοί από άλλες υπηρεσίες πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να ελέγξει τα σπίτια και τους ανθρώπους που έμειναν χωρίς ρεύμα μέσα σε πολικές θερμοκρασίες για ημέρες, αντιμέτωποι συνεχώς με την πιθανότητα να βρουν περισσότερες σωρούς. «Μερικά θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί» δήλωσε σήμερα ο Μαρκ Πόλονκαρζ, στέλεχος της κομητείας Έρι.

Γυναίκα πέθανε μέσα στο αυτοκίνητό της

Μια 22χρονη γυναίκα εντοπίστηκε από τους διασώστες νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, στο Μπάφαλο των ΗΠΑ, το οποίο έχει κυριολεκτικά θαφτεί στο χιόνι από την πρωτοφανή και ιστορική χιονοθύελλα που πλήττει τις βόρειες πολιτείες

Η νεαρή γυναίκα ακινητοποιήθηκε στα χιόνια την Παρασκευή το απόγευμα ενώ επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά της. Υπολογίζεται ότι έμεινε αβοήθητη μέσα στο παγιδευμένο στα χιόνια όχημα της για 18 ώρες.  Μάλιστα, έστειλε βίντεο στην οικογένεια της μέσα από το αυτοκίνητό της, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Πηγή: pagenews.gr