Η «Μήδεια» έχει «σφυροκοπήσει» και την Εύβοια, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση σε μια σειρά χωριά της βόρειας πλευράς της περιοχής. Το τσουχτερό κρύο παραμένει, ενώ σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ θα έχουμε κι άλλες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evianews.gr, «κατάλευκες» είναι οι περισσότερες περιοχές της Εύβοιας, με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές από το χιόνι, αλλά και τα προβλήματα μεγάλα. Κλειστοί είναι οι περισσότεροι δρόμοι σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει πολλά χωριά εκεί με τους ανθρώπους της ΔΕΗ να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Στο πλευρό των κατοίκων είναι το ΕΚΑΒ Ιστιαίας, το οποίο έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις από τους κατοίκους.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο

Στη Χαλκίδα υπάρχει χιονόστρωση, αφού από τα ξημερώματα η κακοκαιρία «Μήδεια», «σφυροκοπά» με χιόνι και την πρωτεύουσα της Εύβοιας. Τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων είναι μεγάλα σε πολλούς δρόμους που γέμισαν από χιόνι και είναι πολύ επικίνδυνοι. Την ίδια ώρα τα εκχιονιστικά μηχανήματα στη Χαλκίδα, ανοίγουν τους δρόμους για το νέο νοσοκομείο της πόλης.

Παράλληλα, η Εθνική Οδός Σχηματάρι – Χαλκίδα έχει ντυθεί στα «λευκά» και η κίνηση των οχημάτων να γίνεται χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Συνεχίζουν τις προσπάθειες άνθρωποι και μηχανές στην περιοχή για να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Αλλά η χιονόπτωση συνεχίζεται, με συνέπεια να ακινητοποιούνται αυτοκίνητα. Τα μηχανήματα παρεμβαίνουν συνεχώς και μέχρι στιγμής κρατούν τον δρόμο ανοιχτό.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα προσπαθώντας να τον κρατήσουν ανοιχτό. Από τις 2 τα ξημερώματα που καταγράφεται χιονόπτωση στην περιοχή κατάφεραν και κράτησαν ανοιχτό τον δρόμο.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες:

-εθνική οδός Χαλκίδας – Αιδηψού, από 67η έως 88η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Ιστιαίας – Καστανιώτισσας, από 1η χ/θ έως 9η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Ωρεών – Ταξιάρχη, από 1η χ/θ έως 5η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Μονακαρυας – Μηλιών, από 1η χ/θ έως 10η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Μονακαρυας – Κρυονερίτη, από 1η χ/θ έως 10η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Μονακαρυας – Κερασιάς, από 1η χ/θ έως 15η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Μονακαρυας – Μαρούλι, από 1η χ/θ έως 15η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Γουβών – Βασιλικών, από 1η χ/θ έως 20η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Γουβών – Παππάδων, από 1η χ/θ έως 15η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Πευκί – Αβγαριάς, από 1η χ/θ έως 15η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Ιστιαίας – Κερασιάς, από 16η χ/θ έως 30η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Ροβιών – Ι.Μ.Δαυίδ – Δρυμώνα, από 9η χ/θ έως 20η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Ροβιών – Ιστιαίας, από 4η χ/θ έως 10η χ/θ,

-επαρχιακή οδός Ν. Αρτάκης – Κύμης, από 25η χ/θ (Στενή) έως 35η χ/θ (Στρόπωνες),

-επαρχιακή οδός Κεράμιας – Παλαιόβρυση Αγίας Άννας, από 1η χ/θ έως 6η χ/θ, καθώς και

-επαρχιακή οδός Στροφυλιάς – Αιδηψού, από 3η χ/θ έως 15η χ/θ και από 19η χ/θ έως 30η χ/θ.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στην Εύβοια σύμφωνα με την ΕΜΥ

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στην Εύβοια και θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν. Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στην Εύβοια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr