Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επικοινωνία του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη με τους Π. Τσακλόγλου και Χρ. Στυλιανίδη.

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα στον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου, καθώς και στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ με αφορμή την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσώτης ζήτησε από τα υπουργεία Εργασίας και Πολιτικής Προστασίας να παρθούν όλα τα  αναγκαία μέτρα για την άμεση και ασφαλή αποχώρηση των εργαζομένων από τις βιομηχανικές ζώνες της Αττικής πριν κλείσουν οι δρόμοι και αποκλειστούν από την έντονη χιονόπτωση.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»

Κακοκαιρία Δημόσιο: Με εγκύκλιο του το υπουργείο Εσωτερικών, αποδεσμεύει το προσωπικό των υπηρεσιών στις 12.00μμ λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδος

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδας, με την κίνηση στους δρόμους να είναι αυξημένη. Ακόμη, ήδη έχει αρχίσει η χιονόπτωση σε όλη την Αττική, ενώ στα βόρεια προάστια το έχει στρώσει. Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει τα δρομολόγια του Μετρό, του Τραμ και του Προαστιακού. 

Με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας για την αποδέσμευση του προσωπικού τους στις 12.00 μ.μ. της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας».

Κακοκαιρία «Ελπίδα»

Ποιοι εξαιρούνται

«Εξυπακούεται ότι η πρόωρη αποχώρηση επιτρέπεται για εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Ως εκ τούτου με ευθύνη του επικεφαλής κάθε δημόσιας υπηρεσίας, θα επιτραπεί η πρόωρη αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κακοκαιρίας και αντιστοίχως θα συντονιστούν και θα εξασφαλιστεί η στελέχωση εκείνων των υπηρεσιών του φορέα τους, οι αρμοδιότητες των οποίων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr