Η σύντομη κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βόρεια και η διάρκειά της αναμένεται να είναι από 24 έως 48 ώρες

Επιδείνωση «express» του καιρού αναμένεται το επόμενο 24ωρο-48ωρο από βορρά προς νότο, όπως ανέφερε στη σημερινή πρόγνωσή του, ο έμπειρος προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου.

Την Τετάρτη, αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη θα εισβάλλουν μπόρες και καταιγίδες από τα βόρεια οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Μεταξύ μεσημεριανών και απογευματινών ωρών τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και σε αρκετές άλλες ηπειρωτικές περιοχές νοτιότερα. Η δυτική Ελλάδα θα παραμείνει ανεπηρέαστη όπως και η νότια τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, θα υπάρξουν όμως κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών απογευματινών ωρών σύννεφα αστάθειας τα οποία στα βόρεια προάστια ενδέχεται να δώσουν μπόρες ή καταιγίδες. Όσο θα βραδιάζει ο άστατος καιρός θα επηρεάζει περισσότερο το νομό και περισσότερες διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα αρχίσουν να επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές του. Μέσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να ενταθούν περαιτέρω.
Οι άνεμοι ασθενείς στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 20 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το πρωί η Θεσσαλονίκη και οι περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν ήλιο, σχετικά γρήγορα όμως θα βγάλει συννεφιά στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας η οποία κατά τη διάρκεια του μεσημεριού προς το απόγευμα θα πυκνώνει αλλά αρχικά θα δίνει μπόρες και καταιγίδες μόνο στα ορεινά ημιορεινά.
Προς τις βραδινές ώρες ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος σχεδόν παντού ενώ αργά τη νύχτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.
Οι άνεμοι βοριάδες στα 5 με 6 μποφόρ και  η θερμοκρασία στους 16 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr