Η Εύα Καϊλή, όπως έγινε γνωστό χθες, μετά από πέντε μήνες κράτησης για το σκάνδαλο Qatargate αποφυλακίζεται και μπαίνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Η Εύα Καϊλή, όπως έγινε γνωστό χθες, μετά από πέντε μήνες κράτησης για το σκάνδαλο Qatargate αποφυλακίζεται και μπαίνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Σε μια πρώτη της δήλωση στη La Repubblica αναφέρει:

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα τη βλέπω μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου».

Όπως γράφει η ιταλική La Repubblica, ίσως ήδη από αύριο, το αργότερο τη Δευτέρα, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, μητέρα ενός κοριτσιού δύο ετών, η πολιτικός που βρίσκεται στο επίκεντρο του Qatargate, θα βγει από τη φυλακή του Χάρεν, στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, όπου κρατείται για περισσότερους από τέσσερις μήνες.
«Ελπίζω να περάσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με το παιδί μου», λέει η Εύα Καϊλή

Η πρώτη που μπήκε, η τελευταία που θα φύγει, δεδομένου ότι οι άλλοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Qatargate έχουν ήδη βγει από τη φυλακή. Όπως γράφει το ιταλικό μέσο, «την ημέρα της απόφασης των δικαστών για την αποφυλάκισή της, η Καϊλή εμπιστεύτηκε στον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο αυτά τα λόγια, αναφέροντας πρώτα απ’ όλα ότι ελπίζει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με το παιδί της. Αλλά και την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στις κατηγορίες που της αποδίδονται».
Πώς θα γίνει η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει στο Βέλγιο. Θα μπορέσει να επιστρέψει στην κατοικία της στη Rue Wiertz, στο διαμέρισμα που μοιράζεται με την κόρη της, αλλά όχι με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι (που επίσης αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι). «Θα ζουν χωριστά» αποκάλυψε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προσθέτοντας: «Θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο όταν το δικαστήριο κηρύξει την αθωότητά της. Αλλά μετά από 4,5 μήνες είμαστε ευτυχισμένοι. Στόχος μας, τώρα, είναι να πείσουμε τον δικαστή Κλέις και τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Μαλανίνι ότι είναι αθώα».

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου όταν βρέθηκαν βαλίτσες γεμάτες μετρητά στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr