«Υπάρχουν πληροφορίες για επιδημία χολέρας στην περιοχή αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο κ. Συριανός επισημαίνοντας ότι λόγω της έλλειψης βασικών αγαθών η κατάσταση είναι πολύ άσχημη

«Η εικόνα στη Συρία συνολικά είναι δραματική και φυσικά η πραγματικότητα της κατάστασης ποικίλλει, ανάλογα με τις περιοχές που είχαν πληγεί από το σεισμό. Οι επιπτώσεις του σεισμού έφτασαν μέχρι την κεντρική Συρία μέχρι τις πόλεις Χομς, Ταρτούς, Λαττάκεια, αλλά οι βασικές πληγές υπάρχουν στη βορειοδυτική Συρία, στο Χαλέπι, στο Ιντλίμπ και στην ευρύτερη επαρχία αυτών των παραμεθοριακών περιοχών που συνορεύουν με την Τουρκία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο γιατρός Καχλάν Συριανός, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εμφάνισης επιδημίας χολέρας στις σεισμόπληκτες περιοχές.

«Στη βορειοδυτική Συρία υπάρχουν συνεργεία διάσωσης, οι οποίοι από την πρώτη μέρα του σεισμού έκαναν προσπάθειες απεγκλωβισμού χωρίς καμία απολύτως βοήθεια, ούτε από τη διεθνή κοινότητα φυσικά, ούτε από το καθεστώς. Το καθεστώς (Ασάντ) δεν επιτρέπει να φτάσει καμία βοήθεια σε αυτές τις περιοχές και είναι οι περιοχές που κατοικούνται σπό περίπου 3 εκατ. κατοίκους» δήλωσε ο κ. Συριανός.

«Ήδη υπάρχουν πληροφορίες και για επιδημία χολέρας στην περιοχή» αποκάλυψε ο κ. Συριανός επισημαίνοντας ότι λόγω της έλλειψης βασικών αγαθών, πόσιμου νερού και ρεύματος η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Γεγονός που επιδείνωσε και η κατάρρευση ενός φράγματος που προκάλεσε πλημμύρες σε αρκετές κατεστραμμένες από τον Εγκέλαδο περιοχές.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Πηγή: pagenews.gr