Η “Επιχείρηση Οργή του Θεού”: Μετά τη δολοφονία 11 μελών της ισραηλινής Ολυμπιακής ομάδας το 1972 στο Μόναχο, το Ισραήλ απάντησε με στοχευμένες επιχειρήσεις δολοφονίας των Παλαιστίνιων δραστών για πολλά χρόνια και σε πολλές χώρες.

Τη στιγμή που η στρατιωτική επιχείρηση των IDF επεκτείνεται προς τη νότια Γάζα,ο διευθυντής της πανίσχυρης ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας, της Σιν Μπετ, Ρόνεν Μπαρ διαμηνύει ότι το Ισραήλ θα κυνηγήσει τη Χαμάς στον Λίβανο, την Τουρκία και το Κατάρ ακόμα κι αν χρειαστούν χρόνια.

«Το υπουργικό συμβούλιο της χώρας έχει θέσει ως στόχο να εξαλείψει τη Χαμάς και τους ηγέτες της» τόνισε, σε μια ηχογράφηση που παίχτηκε στη δημόσια τηλεόραση.

“Αυτό είναι το Μόναχό μας (σ.σ η λεγόμενη Σφαγή του Μονάχου έγινε κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1972). Θα το κάνουμε αυτό παντού – στη Γάζα, στα παλαιστινιακά εδάφη, στον Λίβανο, στην Τουρκία και στο Κατάρ. Θα μάς πάρει μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρ.

Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ ακούστηκε επίσης να εκφράζει την πεποίθησή του ότι η οργάνωση (Σιν Μπετ) έχει «ανοδική πορεία» και «παίρνουμε τα μαθήματά μας από τα γεγονότα και τα μεταφέρουμε ήδη σε άλλες καταστάσεις, όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Μπαρ σημείωσε ότι «το εύρος των απειλών που αντιμετωπίζει το κράτος του Ισραήλ είναι άνευ προηγουμένου τον τελευταίο χρόνο, ακόμη και πριν από αυτά τα γεγονότα».

«Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, το μείζον ζήτημα δεν είναι εμφανές… Υπάρχουν πολλά πράγματα κάτω από την επιφάνεια» δήλωσε αινιγματικά.

Δεν είναι σαφές πότε ο επικεφαλής της Σιν Μπετ έκανε τις παραπάνω παρατηρήσεις ή σε ποιον.

Πηγή: pagenews.gr