Υποψηφιότητα ως Δημοκρατικός για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024 κατέθεσε ο ακτιβιστής κατά των εμβολίων Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, γιος και ανιψιός των δολοφονημένων Ρόμπερτ και Τζον Κένεντι.

Ο δικηγόρος για θέματα περιβάλλοντος και ακτιβιστής κατά των εμβολίων Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το National Institutes of Health/AP) κατέθεσε έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ για να θέσει υποψηφιότητα ως Δημοκρατικός στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Επιβεβαίωση
Η κατάθεση των εγγράφων επιβεβαιώθηκε χθες Τετάρτη από τον ταμία της εκστρατείας του, Τζον Σάλιβαν.

Ο 69χρονος Ρόμπερτ Κένεντι είναι γιος του δολοφονημένου Ρόμπερτ Κένεντι, πρώην γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και υποψήφιου για την προεδρία το 1968, καθώς και ανιψιός του επίσης δολοφονημένου πρώην προέδρου Τζον Κένεντι.

«Αν φανεί ότι μπορώ να συγκεντρώσω τα χρήματα και να κινητοποιήσω αρκετό κόσμο για να κερδίσω, θα πάρω μέρος στην κούρσα», είπε.

«Εάν είμαι υποψήφιος, η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι να τερματίσω τη διεφθαρμένη συγχώνευση μεταξύ του κράτους και της εταιρικής εξουσίας που κατέστρεψε την οικονομία μας, γκρέμισε τη μεσαία τάξη, μόλυνε τα τοπία και τα νερά μας, δηλητηρίασε τα παιδιά μας και μας έκλεψε τις αξίες και τις ελευθερίες μας. Μαζί μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία της Αμερικής».Η ανάρτησή του απευθύνεται στους υποστηρικτές του από τους οποίους ζητάει να του υποδείξουν εάν θέλουν να είναι υποψήφιος αλλά και για να προσφέρουν τις δωρεές τους.

Πηγή: pagenews.gr