ΗΠΑ: Οικογένεια στην Βιρτζίνια παρέλαβε το πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο σπίτι από τον μη κυβερνητικό – κερδοσκοπικό οργανισμό Habitat for Humanity.

Οικογένεια στην Πολιτεία της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών παρέλαβε το πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο σπίτι από τον μη κυβερνητικό – κερδοσκοπικό οργανισμό Habitat for Humanity. Το σπίτι 111 τ.μ. έχει τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και κατασκευάστηκε από σκυρόδεμα σε μόλις 12 ώρες, γεγονός που επιταχύνει τις διαδικασίες περίπου τέσσερις εβδομάδες σε σχέση με ένα κλασσικό σπίτι στις ΗΠΑ. 

ΗΠΑ

Πριν λίγες μέρες έγινε η μετακόμιση

Η νέα ιδιοκτήτρια Έιπριλ Στρίνγκφιλντ κατοχύρωσε το σπίτι μέσω του προγράμματος Habitat Homebuyer και μετακόμισε με τον 13χρονο γιο της λίγες μέρες πριν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Ο γιος μου και εγώ είμαστε τόσο ευγνώμονες», ανέφερε η Έιπριλ Στρίνγκφιλντ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα του Habitat στο Facebook. «Πάντα ήθελα να αποκτήσω το δικό μου σπίτι. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

«Κάθε θυγατρική της Habitat στη χώρα και παγκοσμίως πουλά σπίτι σε οικογένειες συνεργατών που έχουν χαμηλά έως μέτρια εισοδήματα», ισχυρίστηκε  η διευθύνουσα σύμβουλος της Habitat for Humanity Peninsula and Greater Williamsburg, Τζάνετ Β. Γκριν. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «Πρέπει να έχουν και να διατηρούν καλό ιστορικό πίστωσης και να είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί μας».

ΗΠΑ

ΗΠΑ: Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η αντοχή σε φυσικές καταστροφές, όπως ανεμοστρόβιλοι και τυφώνες

Από την μεριά της η Έιπριλ Στρίνγκφιλντ  απεύθυνε ότι, «Είμαι ενθουσιασμένη που θα αποκτήσω νέες αναμνήσεις στο Γούλιαμσμπεργκ μέσα από το καινούργιο μας σπίτι. Που θα το νιώθω δικό μου και θα μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου και στον σκύλο μας ένα κήπο που τόσο πολύ ονειρεύονταν για να παίξουν».

Το σκυρόδεμα που χρησιμοποιείται στην τρισδιάστατη κατασκευή του σπιτιού έχει πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη, όπως η ικανότητα διατήρησης της θερμοκρασίας και αντοχή σε φυσικές καταστροφές, όπως ανεμοστρόβιλοι και τυφώνες.

Το σπίτι της Έιπριλ Στρίνγκφιλντ εμπεριέχει επίσης έναν προσωπικό τρισδιάστατο εκτυπωτή που θα της επιτρέψει να επανεκτυπώσει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί, «τα πάντα, από μια πρίζα μέχρι μέχρι τα πόμολα της ντουλάπας», είπε η Τζάνετ Γκριν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr