Η Ινδία μετράει τις πληγές της από τον κορωνοϊό που μαστίζει το γιγαντιαίο κράτος της Ασίας, καθώς καταγράφει σε απόλυτα μεγέθη το τρίτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ξεπεράστηκε ο αριθμός των 26 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 και των 291.000 νεκρών, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας! Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 291.331 κρούσματα, με το σύνολό τους να βρίσκεται πια στα 26,03 εκατ., ενώ υπέκυψαν άλλοι 4.209 ασθενείς, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 291.331 νεκρούς, κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν αυξάνεται, πάντως μένει κάτω από το όριο των 300.000. Το γιγαντιαίο κράτος της Ασίας καταγράφει σε απόλυτα μεγέθη τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ. Κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της Ινδίας (1,3 δισεκατομμύρια), πάντως, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν φαντάζουν εξίσου άσχημα.

Αν και η ινδική κυβέρνηση εκφράζει την ελπίδα πως η κατάσταση σταθεροποιείται, ειδικοί τονίζουν πως θεωρούν αναξιόπιστα τα επίσημα στοιχεία, ιδίως επειδή, όπως εξηγούν, δεν γίνονται αρκετά τεστ στις επαρχίες, όπου ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα και όπου το σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr