Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Το δίλημμα για την ελληνική κοινωνία είναι και πάλι λιτότητα – αντιλιτότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τη λιτότητα», τόνισε μιλώντας στο OPEN o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ενέργεια δουλεύει για τους παρόχους που κερδοσκοπούν, στην υγεία για τις ιδιωτικές κλινικές, στην εργασία για τον ΣΕΒ».

«Μέσα σε ένα χρόνο το φυσικό αέριο στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 220% ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 62%. Όταν μιλάμε για τέτοιες διαφορές, πρόκειται για λεηλασία εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση του πληθωρισμού». «Και αυτό είναι επιλογή της κυβέρνησης, που αρνείται να μειώσει τον ΕΦΚ -μέτρο που θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ σε ένα έτος- αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής», επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Η εναλλακτική δεν σημαίνει περισσότερα χρήματα. Η εναλλακτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημαίνει άλλο μοντέλο. Τί έκαναν για παράδειγμα η Ισπανία και η Πορτογαλία που πληρώνουν τη μεγαβατώρα 115-180 ευρώ ενώ εμείς από 400-650 ευρώ; Αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από του φυσικού αερίου και πλαφόν. Εμείς μόνο για το Σεπτέμβρη έχουμε 500 εκατ. ευρώ υπερκέρδη στην ενέργεια. Και ακόμη δεν έχουν φορολογηθεί τα υπερκέρδη των εταιρειών που είχαν δημιουργηθεί μέχρι τον Ιούλιο!», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο εργατικό ατύχημα σε κεντρικό εμπορικό κατάστημα της αλυσίδας “Jumbo” στο κέντρο της Αθήνας, με τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε: «Η χρονιά δεν έχει κλείσει ακόμα και έχουμε 51 νεκρούς από εργατικά δυστυχήματα. Αυτό το ζήτημα σχετίζεται με την πολιτική που έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας, οι έλεγχοι δεν γίνονται, τα στοιχεία δεν δημοσιεύονται, και τώρα φτάνουμε στο να μπαίνουν μέχρι και πρόστιμα στους ανέργους. Ο νόμος Χατζηδάκη έχει διαλύσει τα πάντα».

Για την τουρκική προκλητικότητα είπε: «Δεν γίνεται η Τουρκία να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να εμφανίζεται διεθνώς ο Ερντογάν ως συνομιλητής και εμείς να μην ζητάμε κυρώσεις ή να μην θέτουμε όρους».

Όπως δήλωσε αναλυτικά:

«Το κρίσιμο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι οι κυρώσεις. Από το καλοκαίρι του 2019 έχει ψηφιστεί ένα πλαίσιο κυρώσεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως δεν έχει ζητήσει να ενεργοποιηθεί, δεν έχει χτίσει πάνω σε αυτά που κέρδισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός κυρώσεων. Όταν από την Τουρκία υπάρχουν παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, πρέπει η ΕΕ να απαντάει. Επιπλέον, όταν ανοίγει ο διάλογος για την αναθεώρηση της τελωνειακής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην θέτει όρους. Προφανώς θέλουμε διάλογο και θετική ατζέντα, με ορίζοντα τη Χάγη, αλλά οι κυρώσεις πρέπει να υπάρχουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr