Με ευθύνη του πρωθυπουργού η χώρα υφίσταται «θεσμική κρίση», υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Με ευθύνη του πρωθυπουργού η χώρα υφίσταται «θεσμική κρίση», υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 FM», ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση έγινε μετά τις αποκαλύψεις και την τεκμηρίωση από την ΑΔΑΕ, ότι είχαμε την παρακολούθηση του υπουργού κ. Χατζηδάκη και της ηγεσίας του στρατού από την ΕΥΠ», συμπληρώνοντας ότι «αν προσθέσουμε σε αυτό τις άλλες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ που έχουν αποκαλυφθεί και επιβεβαιωθεί, του κ. Ανδρουλάκη, του κ. Κουκάκη, του κ. Τέλλογλου, του κ. Κύρτσου, είναι φανερό ότι με ευθύνη Μητσοτάκη συγκροτήθηκε ένας παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων».

«Μπουφές» η γραμμή της κυβέρνησης για τις υποκλοπές

Σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την κατηγορία ότι είναι ένοχος για αυτόν το μηχανισμό, προτιμά να δηλώνει άγνοια», όμως «στην πραγματικότητα δηλώνει επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, όταν λέει ότι ένας πρωθυπουργός δεν ήξερε πως επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού». Υποστήριξε ότι «αυτό από μόνο του είναι λόγος παραίτησης».

Ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι η γραμμή της ΝΔ για τις παρακολουθήσεις είναι «μπουφές»: «Από τη μια ακούς τον κ. Βορίδη να λέει ότι όλα έγιναν νόμιμα, από την άλλη τον υπουργό ‘Αμυνας να λέει ότι η ΕΥΠ είναι ξέφραγο αμπέλι και περιμένουμε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο, ή όλα έγιναν νόμιμα ή περιμένουμε τη Δικαιοσύνη γιατί υπάρχουν ρυπαρά δίκτυα».

Υποκλοπές και εμπλοκή ΕΛΑΣ με Greek Mafia»
Μίλησε για «διπλό σκάνδαλο» σε επίπεδο θεσμών, «το ένα είναι οι υποκλοπές και το άλλο η εμπλοκή της ΕΛΑΣ με την Greek Mafia». Ανέφερε ειδικότερα ότι «ο κ. Θεοδωρικάκος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος, γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα για αυτήν την ιστορία, γιατί έχει αναβαθμίσει αξιωματικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση».

Σημείωσε ότι έως τώρα «δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για το αν υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε στις αποφάσεις για τις κρίσεις, ο οποίος αναφέρεται στις αποκαλύψεις για “προστασία” σε βενζινάδικα». Παρέπεμψε δε στην αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ότι «επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek Mafia, επί ημερών Μητσοτάκη η ΕΥΠ διοικείται από την Greek Mafia».

Ακρίβεια με ευθύνη της κυβέρνησης

Μιλώντας για το ζήτημα της ακρίβειας είπε μεταξύ άλλων ότι «διανύουμε τον πιο κρύο μήνα του χρόνου και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει λιγότερο τα νοικοκυριά μέσα από αυτόν τον ήδη ανεπαρκή και λάθος μηχανισμό που έχει», ότι «σε όλη την Ευρώπη μειώνονται οι τιμές των καυσίμων» αλλά εδώ η βενζίνη «είναι ξανά στα 2 ευρώ». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει πραγματικά το εισόδημα της κοινωνίας και δεν παίρνει μέτρα για το ιδιωτικό χρέος.

Αναφερθείς στις ενέργειες της αστυνομίας στη χθεσινή κινητοποίηση των καλλιτεχνών, είπε ότι «μία τεράστια συγκέντρωση των ανθρώπων του Πολιτισμού αντιμετωπίστηκε με δακρυγόνα γιατί απλά θέλησαν να πορευτούν προς το Εθνικό Θέατρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr