Ηλιόπουλος: «Η επέκταση του προϋπολογισμού που έσπευσε να κάνει η κυβέρνηση, έρχεται απλά να δείξει ότι διαρκώς τρέχει πίσω από τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

Για τον πληθωρισμό

«Χθες ανακοινώθηκαν τα νέα αρνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό. Έχουμε 8% πάνω σε βασικά τρόφιμα, 79% πάνω στο ρεύμα μέσα σε ένα χρόνο», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «την ίδια στιγμή η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη με κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν του 2010». Πρόσθεσε δε ότι «σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ, όσοι εργαζόμενοι είναι στο βασικό μισθό έχασαν ήδη το Γενάρη το 14% της αγοραστικής τους δύναμης λόγω πληθωρισμού ενώ με βάση το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα».

Την επέκταση του προϋπολογισμού

«Η επέκταση του προϋπολογισμού που έσπευσε να κάνει η κυβέρνηση, έρχεται απλά να δείξει ότι διαρκώς τρέχει πίσω από τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για το λιγνίτη

«Στις αρχές της εβδομάδας άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι εδώ και καιρό τα στελέχη της ΝΔ έλεγαν ψέματα όταν υποστήριζαν ότι το φυσικό αέριο εξακολουθούσε να είναι πιο φτηνό από το λιγνίτη», ανέφερε. «Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι προχώρησε σε μια βίαιη απολιγνιτοποίηση, αφήνοντας ενεργειακά γυμνή τη χώρα», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος και εξήγησε: «αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει αποθέματα λιγνίτη για πάνω από ενάμισι με δύο μήνες». «Με ευθύνη της κυβέρνησης, άλλωστε, η χώρα αγοράζει σήμερα το ρωσικό φυσικό αέριο 30% ακριβότερα σε σχέση με τη Βουλγαρία», σχολίασε. Τόνισε δε ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, προχώρησε στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ». «Αντίθετα σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία, έβαλαν πλαφόν στις τιμές του ρεύματος», συμπλήρωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για την ομιλία Ζελένσκι

Ερωτηθείς για τη θύελλα αντιδράσεων που προέκυψε μετά την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή και την παρέμβαση μέλους του Τάγματος Αζόφ, τόνισε: «δυστυχώς εδώ μιλάμε για ξέπλυμα νεοναζί μέσα στη Βουλή, γιατί το Τάγμα Αζόφ είναι νεοναζί». «Πρόκειται για ένα τεράστιο θεσμικό ατόπημα της κυβέρνησης και πρέπει να διευκρινιστεί αν τη συνεννόηση για την ομιλία του κ. Ζελένσκι την έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών ή ήταν άλλο ένα προσωπικό φιάσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr