Ηλιόπουλος: O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σχετικά με την πρόταση του κόμματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε σχετικά με την πρόταση που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για δημοσκοπήσεις και λίστα Πέτσα. Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το άρθρο 18 της Συνθήκης ανατρέπει το αμυντικό δόγμα της Ελλάδας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό μπροστά στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να συσταθεί η εξεταστική για τα πεπραγμένα του με τη λίστα Πέτσα και αυτό φάνηκε χθες στη Βουλή», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ.

Ηλιόπουλος

“Ο πυρήνας της συζήτησης είναι η λίστα Πέτσα “

«Το αναθεωρημένο Σύνταγμα δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να προκαλέσει τη σύσταση εξεταστικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, εφόσον συγκεντρώσει 120 ψήφους. Αυτήν τη δυνατότητα αξιοποιεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται ότι συγκεντρώνει τις απαιτούμενες ψήφους, καθώς το σύνολο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης προτίθεται να στηρίξει αυτήν την πρόταση», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος κάλεσε τη ΝΔ να αφήσει τις υπεκφυγές και να στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Και μετά τη συγκρότηση της εξεταστικής, δεν έχουμε κανένα θέμα να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο σχετίζεται με τον πυρήνα της συζήτησης», διευκρίνισε.

«Ο πυρήνας της συζήτησης είναι η λίστα Πέτσα και συνολικότερα μια σειρά από εργαλεία, που επιστράτευσε η κυβέρνηση, τα οποία με αδιαφάνεια έδωσαν χρήματα σε μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε. Ειδικά μετά τη δημοσίευση της λίστας Πέτσα, «η οποία έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, φάνηκε ότι τα χρήματα δόθηκαν χωρίς κριτήρια», τόνισε και συμλήρωσε: «Είδαμε ιστοσελίδες και εφημερίδες με πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και κυκλοφορία σε σχέση με άλλες, να παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα».

“Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας για τη δημόσια υγεία, χρηματοδοτήθηκαν περιφερειακά μέσα “

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε, ακόμα, ότι «στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας για τη δημόσια υγεία, χρηματοδοτήθηκαν περιφερειακά μέσα που συστηματικά προέβαλαν υλικό ενάντια στο εμβόλιο ή στη χρήση μάσκας».

Αναφερθείς στις δημοσκοπήσεις, επεσήμανε ότι «στα ζητήματα που θα διερευνήσει η εξεταστική δεν έχουμε συμπεριλάβει γενικά και αόριστα τις δημοσκοπήσεις, αλλά το θέμα της OpinionPoll». «Πρόκειται για εταιρεία δημοσκοπήσεων, της οποίας ο ιδιοκτήτης φαίνεται να έχει πάρει -μέσω άλλης εταιρείας- απευθείας ανάθεση από την κυβέρνηση, ύψους 270.000 ευρώ».

Υπενθύμισε, δε, ότι «η ΝΔ μπλόκαρε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες, να συζητηθεί το θέμα της OpinionPoll στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

“Η Ελλάδα -για μια ακόμα φορά- σημειώνει αρνητικό ρεκόρ με 235 ευρώ ανά μεγαβατώρ”

Όσον αφορά την ακρίβεια στο ρεύμα, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα -για μια ακόμα φορά- σημειώνει αρνητικό ρεκόρ με 235 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έχοντας την υψηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για αυτό, όπως χρειάζεται να δώσει απαντήσεις γιατί εν μέσω ενεργειακής κρίσης, το Δημόσιο χάνει από τον έλεγχό του το βασικό ενεργειακό εργαλείο της χώρας, τη ΔΕΗ».

«Τις τελευταίες μέρες έχει φανεί ξεκάθαρα η χρεοκοπία των μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για να αντιμετωπίσει -υποτίθεται- το κύμα ακρίβειας», τόνισε. «Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, να υπάρξει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ αλλά και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ. Αυτά είναι πραγματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΔ απλά παρακολουθεί την ακρίβεια να λεηλατεί τα εισοδήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr