Ηλιόπουλος: Στα ενεργειακά ζητήματα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Στα ενεργειακά ζητήματα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο κ. Μητσοτάκης, με την άρνηση να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ενέργειας, απλά επιδοτεί όλο αυτό το διάστημα τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου στο Ionian Tv.

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της ακρίβειας, «που στην Ελλάδα είχε φτάσει πολύ πριν την κρίση στην Ουκρανία», ανέφερε ότι «ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει ότι δεν επιθυμεί να προστατέψει την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά τα κέρδη των λίγων» και σημείωσε: «Να σταματήσει επιτέλους την κοροϊδία σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

Για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι τον Σεπτέμβριο «ο κ. Σκρέκας μάς έλεγε ότι η αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος θα είναι 2 με 3 ευρώ πάνω, και τελικά οι λογαριασμοί ήρθαν 3 και 4 φορές αυξημένοι» και πως «η Ελλάδα από τον Νοέμβρη έχει την ακριβότερη τιμή στη χονδρική του ρεύματος». «Όταν εν μέσω κρίσης οι εταιρείες ενέργειας, μαζί με τη ΔΕΗ, καταγράφουν τεράστια κέρδη, αυτό ονομάζεται μαυραγοριτισμός», επεσήμανε. Υπογράμμισε πως «η Κομισιόν μιλά για έλεγχο στις τιμές, που σημαίνει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ενέργειας και συγκεκριμένο πλαφόν», όμως «όταν το ζητούσε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ΝΔ αντιδρούσε». «Τώρα τί θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης;», ρώτησε, προσθέτοντας ότι «δουλειά του είναι να υλοποιεί πολιτικές, όπως η μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα, που η Κομισιόν έχει ζητήσει. Γιατί δεν έχει προχωρήσει στη μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο;».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr