Ηλιόπουλος: «Η Κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα «μέτρα δημόσιας υγείας και ενίσχυσης του ΕΣΥ έτσι ώστε να μην χρειαστεί ξανά lock down».

Ηλιόπουλος: «Ούτε θέλει ούτε μπορεί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Μιλώντας στον ρ/στ του Alpha 98,9 σημείωσε: Τα μέτρα δημόσιας υγείας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απαραίτητα για να μην αναγκαστούμε ξανά να φτάσουμε σε lockdown. Εμείς ποτέ δεν κάναμε το λοιμωξιολόγο. Όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, αυτό που χρειάζεται είναι μια επιτροπή ειδικών κοινής αποδοχής να εισηγείται τα κρίσιμα μέτρα με βάση την επιστημονική μελέτη των δεδομένων. Αν οι λοιμωξιολόγοι εισηγηθούν περιοριστικά μέτρα θα τα ακολουθήσουμε, αλλά όπου υπάρξουν τέτοια μέτρα πρέπει με ευθύνη της πολιτείας να ληφθούν και μέτρα οικονομικής στήριξης. Γιατί εκτός από τον κίνδυνο της πανδημίας υπάρχει και ο κίνδυνος της φτώχειας για την ελληνική κοινωνία».

«Κανείς δεν αρνείται ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν έκτακτη η κατάσταση, αλλά δύο χρόνια μετά δεν μπορεί να ισχυρίζεται η ΝΔ το ίδιο», δήλωσε στη συνέχεια, ενώ ανέφερε για τη σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα: «Μέσα στον Οκτώβρη θρηνήσαμε 1.110 απώλειες συνανθρώπων μας και έχουμε 421 διασωληνωμένους, ενώ πέρυσι τον Οκτώβρη είχαμε 235 απώλειες και 135 διασωληνωμένους».

«Μπροστά σε αυτή την εικόνα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πράγματα χειρότερα. Δε μπορεί εκατοντάδες σχολικά τμήματα να συγχωνεύονται φτιάχνοντας τάξεις με 29 παιδιά. Δε μπορεί ο προϋπολογισμός για τη δημόσια υγεία να κόβει 900 εκατ. ευρώ για το 2022. Δε μπορεί να έχουμε ένα μονοθεματικό σύστημα υγείας, γιατί δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός. Πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ άμεσα, να υπάρξει ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας των και κινητών μονάδων εμβολιασμού», τόνισε και συμπλήρωσε: «Είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που πίστεψε η κυβέρνηση ότι μπορεί να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού χωρίς να ενισχύσει την πρωτοβάθμια υγεία και χωρίς να μεριμνήσει για τον εμβολιασμό των ανθρώπων που έχουν κινητικά προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτυχίας είναι το γεγονός ότι άνω των 80 ετών έχουμε 25% ανεμβολίαστους».

Κατανομή κρουσμάτων 30/10

Η κατάσταση στα ΜΜΜ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος καυτηρίασε και την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «Είναι απελπιστική, τα δρομολόγια πρέπει να αυξηθούν».

Ηλιόπουλος: Για την οικονομία

Τέλος αναφερθείς στην οικονομία υπογράμμισε: «Για το 2020 η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη με 9%, που αποδεικνύει ότι ήταν πλήρως ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης στα προηγούμενα lockdown». «Και σαφώς δεν είναι ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά. Σίγουρα η ΝΔ δεν έχει πρόβλημα να κάνει δημόσιες δαπάνες, αλλά δυστυχώς δεν κατευθύνονται προς την κοινωνική πλειοψηφία -μόνο στους λίγους», σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr